Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Húsz hektáron pusztít a bozóttűz

2013.07.20. 17:43

Szombaton több településen is meggyulladt az aljnövényzet, illetve a tarló Gyöngyös határában. A tűz körülbelül húsz hektáron pusztít; a katasztrófavédelem szerint Tatárszentgyörgy, Dabas és Örkény közötti területre egy héten belül harmadszor kellett kivonulniuk a tűzoltóknak.

Antal Erika, a katasztrófavédelem Heves megyei igazgatóságának szóvivője elmondta, hogy Gyöngyös határában száraz fű és tarló ég. A lángok szalmabálákat is veszélyeztetnek, de a lakóépületeket nem fenyegetik. A szóvivő szerint 2-es szintű, kiemelt riasztás van érvényben. A helyszínre kivonultak a gyöngyösi és hatvani tűzoltók, illetve Egerből a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.

A héten harmadszor riasztottak

Pest megyében, a Tatárszentgyörgy, Dabas és Örkény közötti területen száraz fű, illetve borókás és aljnövényzet gyulladt ki. Spitz Alexandra közlése szerint ide egy héten belül harmadszor kellett hasonló okok miatt riasztani a tűzoltókat.

A megyei katasztrófavédelmi szóvivő szerint Tatárszentgyörgy és Dabas között 50 hektáron a száraz fű kapott lángra, de a tüzet viszonylag hamar sikerült körülhatárolni. Nagyobb erőfeszítést igényel az oltás Tatárszentgyörgy és Örkény között, ahol 30-40 hektárnyi aljnövényzet ég.

A térségben közlekedők biztonsága érdekében egy időre lezárták az utóbbi két település közötti 5205-ös utat. A tűz oltásán, illetve a továbbterjedése megakadályozásán dabasi, monori, ceglédi, fővárosi és kecskeméti egységek dolgoznak a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A lángok nem veszélyeztetik a lakott területet, és sérülés sem történt.