Csak adatokat frissített a Felvi.hu

2013.07.22. 15:36
Két nappal a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése előtt technikai problémák jelentkeztek a Felvi.hu felsőoktatási portálon, legalábbis többen így érzékelték. Mint kiderült, valójában csak adatokat frissített a rendszer.

„Idén adtam be a jelentkezésemet a Msc-re. Mivel két nap múlva lesz a ponthúzás, így sokat nézem a felvi.hu-t, főleg a pontjaimat. Ma meglepődve tapasztaltam, hogy 60 helyett 0 pont áll a táblázatban. Indoklásnak azt írták, hogy a felsőfokú oklevelet nem adtam le, de ezt időben és megfelelő formátumban megtettem. Sok próbálkozás után sikerült beszélnem egy ügyintézővel, aki közölte, hogy valami hiba van a rendszerben, és majd orvosolják. Ez az állapot kb. 11 óta van” – írta olvasónk, Ágnes.

A Felvi.hu-t üzemeltető Educatio Kht. kommunikációs igazgatóhelyettese, Roberts Éva szerint semmilyen műszaki hiba nem volt. Egyszerűen csak annyi történt, hogy éjszaka frissítették az adatokat és időbe telt, amíg a frissítés befejeződött. Roberts szerint most már minden adat látszik.

Korábban a cég egyik munkatársa úgy tájékoztatta az Indexet, hogy „általános technikai rendszerhiba” lépett fel, de már dolgoznak a hiba javításán.

Két nap múlva, július 24-én az esti órákban a Felvi.hu-n jelentetik meg a felsőoktatási ponthatárokat.