A forróság miatt nem lesz kamionstop

2013.07.25. 18:04

Várhatóan most lesz az év legforróbb hétvégéje, így a fejlesztési minisztérium úgy határozott, hogy felfüggesztik a kamionstopot. Az NFM közleménye szerint a kamionok a tartós kánikula miatt, „egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból július 27-én és 28-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon”.

A lépést az teszi indokolttá, hogy az országos tiszti főorvos harmadfokú hőségriadót rendelt el 2013. július 29-én éjfélig. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hőmérséklet a következő napokban árnyékban is elérheti, meghaladhatja a 37-38 fokot, tehát az év eddigi legmelegebb időszaka várható.

A kamionstop a főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig van érvényben a júliusi és augusztusi hétvégéken.

A közleményben az NFM a hétvégi rendezvények – főleg a Forma 1-es Magyar Nagydíj – miatt arra kéri a fuvarozókat, hogy körültekintően válasszák meg útvonalukat, és lehetőség szerint kerüljék el a személygépkocsik és motorkerékpárok forgalmával fokozottan terhelt szakaszokat.