Újabb két Pride-os verekedőt keres a rendőrség

2013.07.25. 20:14

Újabb verekedőket keres a BRFK, akik a gyanú szerint a július 6-i melegfelvonulás után az esemény résztvevőire támadtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Vegyes Bűncselekmények Osztálya eljárást folytat csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. A police.hu szerint a rendelkezésre álló adatok alapján ismeretlen férfiak 2013. július 6-án 18 óra 20 perckor a Budapest V. Szent István körút 29. számú ház előtt, majd nem sokkal később a Nyugati téri aluljáró lépcsőjénél tettleg és verbálisan bántalmazták a sértetteket. A rendőrség közzétette a férfiakról készült fényképfelvételeket.

hungari
Fotó: Police.hu

Egy hete már előzetes letartóztatásba került a Budapest Pride felvonulás utáni atrocitás három gyanúsítottja. A nyomozó hatóság előterjesztését az eljárást fokozottan felügyelő ügyészség is megalapozottnak találta, ezért a Pesti Központi Kerületi Bíróság harminc napra elrendelte Cs. István, M. György és M. Zsolt előzetes letartóztatását.