Férjhez megy Orbán Viktor lánya

2013.07.30. 07:55

Orbán Viktor lánya, Ráhel a huszonhét éves Tiborcz Istvánhoz megy hozzá, akivel Felcsúton ismerkedett meg egy húsvéti összejövetelen, írja a Blikk. A lap szerint már mindkét család készül az esküvőre, ahová sok embert várnak, a sajtót viszont nem.

István már tavaly nyáron megkérte Ráhel kezét, majd miután a lány igent mondott, a fiú Orbán Viktortól is megkérte a lány kezét. A miniszterelnök pedig a jelek szerint pozitív választ adott. A lakodalmat a fiú családjának tanyáján tartják majd.

„Az embernek, ha van lánya, bizony nem örül, amikor elviszik őt a háztól. Ilyenkor az apák szomorúak, ez a dolguk. De persze ennél sokkal fontosabb az ember gyerekének a boldogsága. És persze hogy elengedjük a gyerekeinket, és velük örülünk” – mondta Orbán Viktor és hozzátette: „Unokáról egyelőre nem szóltak, hogy érkezne. De remélem, előbb-utóbb gyarapodunk. Ez a bejelentés még hátravan, s azt hiszem, nekem mellbevágóbb lesz, mint az esküvőé. Még fiatal, életerős emberként gondolok magamra, furcsa lesz, ha egyszer csak nagypapának szólítanak.”

A miniszterelnök elmondta: a fiú családját már régóta ismeri, hogy a lakodalom helyszínéről a fiatalok döntöttek, és hogy jobb is, hogy a fiú családjának tanyáján lesz, hisz a felcsúti kert kicsi lenne egy ekkora eseményhez. „Az ott tartott állatokat vágják le, birkát, disznót, borjút. A főzésbe sajnos nem tudok besegíteni, annyi időm nincs, de lesz ott asszony elég” – mondta Orbán, aki a zene ügyében ragaszkodik a helyi cigánybandához.