Nem akarnak magánkórházat az állami vezetőknek

2013.07.31. 18:11

Nem tervezi a Honvédelmi Minisztérium a Telki magánkórház épületének és felszereléseinek bérlését vagy bárminemű felhasználását. A téves információkkal ellentétben nincs és nem is volt napirenden az MH Egészségügyi Központban (MH EK) üzemelő ellátás átszervezése, az ellátás helyszínének megváltoztatása, áll a HM közleményében.

ANépszava szerdán írt arról. hogy információik szerint a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ bérelheti ki a Telki kórház egykori épületét a nemrég eladott intézmény új tulajdonosától, és a luxuskórházban kezelnék ezentúl a 138 minisztert, államtitkárt és miniszteri kabinetfőnököt, azok családját, és persze a közjogi méltóságokat, így Orbán Viktort is. A Népszava információ szerint az egykori magánkórházat már megnézte a Honvédkórház vezetése, és ott járt terepszemlén Borbíró Zoltán, az intézmény felügyeletével megbízott miniszteri biztos is.

A HM közleménye szerint a Népszava sem a fenntartó Honvédelmi Minisztériumot, sem a Magyar Honvédség Egészségügyi Központját nem kereste meg kérdéseivel, így "a cikkben közöltek nem tükröznek olyan információkat, melyek alá lennének támasztva".

Mint írják, Borbíró Zoltán védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár, miniszteri biztos nem járt a helyszínen, nem látta az intézményt sem kívülről, sem belülről, ennek értelmében, a lap állításával ellentétben, a szemrevételezés ("terepszemle") sem történt meg.

Azt is írják, hogy az állami vezetők ellátását az MH EK-t és a Semmelweis Egyetemet végzi, és "az ellátás helyszínének megváltoztatása semmilyen fórumon nem került szóba"