Nem repülhet, aki nem tiszteli a reptér tulajdonosát

2013.08.02. 15:13
Több mint egy hónapja bezáratta Dunakeszi polgármestere a város határában található sportrepteret, az önkormányzat azonban az utóbbi napokban háttértárgyalásokat kezdeményezett, hogy az egyre kellemetlenebb ügyet kompromisszumos megoldással zárhassa le. Az alpolgármester szerint a kompromisszum azt jelenti, hogy a repülősök eltiltás terhe mellett vállalják, nem fognak csúnyákat mondani az önkormányzatra.

Az önkormányzat a múlt héten még arról a javaslatról tárgyalt, hogy a 93 hektáros ingatlan egy jelentős részét elfoglalva futballakadémiát telepít a reptérre. A terv szerint az UTE utánpótlás szakosztálya tíz darab futballpályát létesített volna Dunakeszin. Az Erdész Zoltán alpolgármester által benyújtott tervezetet végül nem szavazta meg a testület.

Erdész ezután levelet írt a Malév Repülőklubnak, amelyben már azt írta, hogy az önkormányzat elkötelezett híve a sportrepülésnek.

Az Indexhez eljuttatott levélből kitűnik, hogy polgármesternek valójában az a problémája repülősökkel, hogy a város hiába tulajdonosa a reptérnek, mégis csak korlátozottan tud fellépni a szabályszegő repülősökkel szemben.

Az alpolgármester ezért azt javasolja, hogy a klub fogadtassa el a repülőtéri rendszabályok kiegészítését, amelyre három pontban javaslatot is tesz.

Erdész indítványa szerint 30 napra kitiltható az a személy, vagyis repülőklubtag, aki tulajdonost, az üzembentartót vagy annak bármely képviselőjét, sőt bármely hozzá valamilyen jogviszonyban kötődő személy megsért, vagy róla „lealacsonyító, becsületét sértő tényt állít”. De arra is kiszabható a kitiltás, aki „híresztel, vagy a sértő tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vagy véleményt közöl, vagy bármilyen ilyen cselekményt elkövet”.

A levél végén a polgármester ígéretet tesz arra, hogy amennyiben a repülősök elfogadják a kiegészítést, az önkormányzat újra megnyitja a repteret.