1700 embert vert át a távmunkát ígérő csaló

2013.08.03. 13:23

Távmunka ígéretével két éven keresztül 1500-nál is több embert vert át egy ajkai család. A szervező most beismerő vallomást tett, a bíróság üzletszerű csalássorozatért ítélheti el.

A csalók sok kicsi sokra megy elven fejenként mindössze 600 forintot kértek a jelentkezőktől, cserébe azonnal kezdhető, otthon végezhető munkát ígértek. Internetes fórumok szerint leginkább gépelési munkáról volt szó, a pénz átutalása után viszont csak egy semmitmondó leírást küldtek a majdani munkáról, amiből persze nem lett semmi.

Az áldozatok beszámolói szerint gyakorlatilag egy olcsó piramisjátékról lehetett szó:

Netes melót kerestem kiegészítésként,találtam egyet, gondoltam megpróbálom. Másolás, fordítás, adatrögzítés a munka. Gondoltam, írok, hogy érdekel a munka. Jött a válasz, potom 600-ft-ért máris küldi a munkacsomagot emailben. Hát jó, próbáljuk meg, ha utaznék egy állásinterjúra, akkor is pénzbe kerül, nem sok ez az összeg. Még azt is írta, hogy nem kell megvárnom, hogy odaérjen a pénz egy ajkai címre, amit megadott, hanem küldjem el szkennelve és már küldi is a munkacsomagot. Nos feladtam a 600 Ft-ot, 330 Ft-ért a postán pár óra múlva jött a csomag: én is adjak fel egy hirdetést és kérjek 600 Ft-ot, majd újabb 600 Ft-okért kaphatok riportokat, amiben még több infó van. Nos hát, kb ennyi az a nagyszerű munka neten, és a fejem falba verném, hogy ennyire naiv voltam, és most már sajnálom azt a közel 1000 Ft-ot amit a kisfiamra is költhettem volna!!! Ez egy nagy csalás és valós munka egy ici-pici sincs benne!! Szóval én ezt büntetném,hogy hiszékeny naiv és munkát kereső embereket így belehet csapni.

A rendőrség 2012-ben indította meg ellenük az eljárást, de beszámolók szerint hirdetéseiket még ezután sem állították le. A nyomozás most zárult le: Az ügyfeleinek Nagy Imréné álnéven bemutatkozó gyanúsított beismerő vallomást tett. A bizonyítékok alapján 1701 sértettet azonosított be a rendőrség, I. Csabánét üzletszerű csalássorozattal vádolják.