Kisiklott a ráckevei HÉV

MTI/Index
2013.08.04. 11:03 Módosítva: 2013.08.04. 17:17
Vasárnap reggel 9:38-kor kisiklott a ráckevei HÉV utolsó kocsija a Kén utcánál. Ezután a vonatok Pesterzsébet felső és a Közvágóhíd között csak az egyik vágányt használták, 11:46 és délután négy között pedig már csak a Pesterzsébet felsőtől kifelé lévő szakaszon volt HÉV, mert vissza kellett emelni a kocsit a sínre. Délután négyre helyreállt a menetrend.

Vasárnap reggel 9:38-kor kisiklott a ráckevei (H6-os) HÉV utolsó kocsija a budapesti Kén utcánál, de senki nem sérült meg. A baleset nem sokkal azután történt, hogy a vonat elindult a közvágóhídi végállomásról: az utolsó kocsi egyik forgóváza lefutott a sínről, és egy része emiatt kisiklott. Egy korlát és egy közlekedési lámpa is kidőlt.

Bakó Pál, a BKK fődiszpécsere az Indexnek azt mondta, hogy a baleset után egy darabig Pesterzsébet felső és a Közvágóhíd között egyvágányoztak a HÉV-ek. Mivel ez egy rövid szakasz, és hétvégén egyébként is csak félóránként jött volna vonat, az utasok csak annyit éreztek meg, hogy Pesterzsébet felsőn a Közvágóhíd felé közlekedő szerelvény 4-5 percet várt, amíg a szembe jövő HÉV elment. A másik, amit észrevehettek, hogy a belső szakaszon a vágóhíd felé vezető oldalon álltak meg a Budapestről kifelé haladó vonatok is.

11:46-tól a BKV szakemberei nekiálltak visszaemelni a kisiklott HÉV-kocsit. Eközben a vonatok csak a Pesterzsébet felsőtől kifelé lévő szakaszon jártak, és a Közvágóhíd és Pesterzsébet felső között buszokkal lehetett utazni. Délután négyre befejeződött a HÉV-mentés, azóta megint menetrend szerint jár a H6.

    A kocsi visszaemelését azért nem merték elhalasztani estig, amikor már egyáltalán nem lett volna forgalom, mert hétfőre mindenképp szerették volna rendbe tenni a vonalat. A hétköznapi menetrendet egy vágánnyal már biztosan nem tudták volna tartani.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport