Jön a tizennégy fok

2013.08.05. 12:31 Módosítva: 2013.08.05. 12:31

Budapesten egyre melegebb lesz az idő a héten, ez így megy majd egészen csütörtökig, amikor az Időkép szerint 39, az OMSZ szerint 40 fok lesz. A csütörtökről péntekre virradó éjjel aztán hűlni kezd a levegő, a leghidegebb vasárnap lesz, akkor napközben 27, éjjel 14 fokra számítanak. Jövő héten megint melegedni kezd majd. Péntek kivételével az egész hétre napos időt várnak, pénteken viszont lesz néhány zivatar.

idokep
Fotó: omsz.hu

Az OMSZ azt mondja, a hőmérséklet az egész országban ugyanígy fog változni, csak 1-2 fok eltéréssel. Győrben minden pont ugyanolyan lesz, mint Budapesten, Pécsen és Szegeden elmarad az eső, Debrecenbe és Miskolcra pedig csak szombatra ér el.

A tiszti főorvos csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriadót rendelt el, ami azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet a 27 fokot is meghaladja. A riasztás bőven indokolt, mert a középhőmérséklet valójában a 30 fokot is megközelíti majd. Ezt egyébként úgy számolják, hogy megmérik a hőmérsékletet reggel 6-kor, délben, este 6-kor és éjfélkor, és ebből vonnak átlagot. Ez a szám lesz a riadó alatt 30 fok körül.