Negyven fok volt és sötét

2013.08.05. 19:14

„Miért állunk 5 perce az alagútban?” − posztolta egy utas a BKK facebook oldalára egy két megálló között rekedt metrószerelvényről. A BKK pedig a facebookon válaszolt neki:„áramellátási hiba miatt volt 10 perc fennakadás a vonalon, emiatt torlódhatnak a vonatok a végállomások környékén„.  A BKK oldalán pedig azt írták: Az M3 -as metró Kőbánya-Kispest és Újpest-Központ között megnövekedett menetidővel közlekedik.

Egy másik utastól, szintén a szerelvényről pedig egy emailt kaptunk, amiben azt írta „40 fok volt es sotet, a facebookon irogattak a beszorultak”.

A BKK fődiszpécsere csak annyit volt hajlandó elmondani, hogy a BKK-n kívül álló okok miatt történt a leállás. Fodor Zsanett a BKV sajtósa pedig azt mondta vizsgálják a leállást és azt ígérte e-mailben kapunk tájékoztatást róla.

Szörnyű érzés lehet kánikulában, klíma nélkül, teljes sötétségben, két megálló között a metróba szorulni, de talán egy kicsit megnyugtató, hogy a BKK azonnal válaszol a facebookon.

Györök Balázst a Metróért Egyesület alelnökét telefonon sikerült elérnünk. Elmondása szerint a Lehel téri megállónál van egy áramellátási probléma. Azt még nem tudják, hogy az elektromos művek részéről, tehát az úgynevezett betáplálással van gond, azaz nem érkezik meg a rendszerbe az áram, vagy belső infrastruktúrális probléma van, tehát a beérkező áramot kezelő alállomás nem működik megfelelően.

Elmondása szerint a metróba a Lehel térnél, a Nyugati térnél és az Árpád hídnál is van ilyen "betáplálás", amelyekből az éjszaka folyamán a Lehel térit ki fogják iktatni. Györök szerint ettől még a többi helyről beérkező áram elegendő ahhoz, hogy a metró a teljes útvonalán közlekedjen, csak a Lehel téri megállónál fog lassabban közlekedni, hogy kisebb legyen az áramfelvétele.

Részletes vizsgálati eredmény szerinte csak azután lehet, hogy éjszaka, amikor nem jár a metró megvizsgálják pontosan hol is van a hiba.