Két holttestet találtak a gázrobbanásnál

2013.08.07. 20:39 Módosítva: 2013.08.07. 22:16

Szerda este tíz óra körül egy holttestet találtak a romok között Óbudán, a gázrobbanásban megsérült házban. Este tizenegy után nem sokkal megtalálták a másik eltűnt idős ember holttestét is a mentőcsapatok. A katasztrófavédelem szóvivője csak annyit közölt róluk, hogy az elsőként megtalált holttest nőé, a második pedig egy férfié volt, és a balesetkor valószínűleg egy szobában tartózkodtak. A mentőcsapat ezzel be is fejezte a kutatómunkát a Tímár utcában.

A hatóságok korábban nem tudták, hogy a robbanás idején otthon volt-e a két eltűnt ember, ezért a a Hunor mentőcsapat segítségével keresték az idős párt. Olyan sok rom és törmelék van a környéken, és annyira veszélyes az épület, hogy a hatóságok nem tudják felmérni, meddig tart a romok eltakarítása.

Keddről szerdára virradó éjszaka, hajnali fél kettő körül történt a robbanás Óbudán, a Tímár és a Pacsirtamező utca sarkán. Valószínűleg gázrobbanás volt, a ház súlyos sérüléseket szenvedett

A robbanásban egy fiatal férfi súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült. A férfi a vállán, a karján és a fején sérült meg a ráomló törmeléktől. A mentők egy rosszullétre panaszkodó idős asszonyt is kórházba szállítottak. A könnyebben sérült férfi szerda délután elhagyta a kórházat.

A III. kerületi önkormányzat négy embernek biztosított átmeneti lakhatást, és további kilenc lakó ideiglenes elhelyezését oldották meg. A robbanás miatt lakás nélkül maradtaknak az önkormányzat 28 500 forint támogatást ad, csütörtökön pedig ennél nagyobb támogatásról is dönthetnek.