Több városban is folytatják a vízosztást

2013.08.07. 15:29

A hőségriadó meghosszabbításával egy időben meghosszabbították a Deák téren felállított vízosztó pont működését. A vízművek folyamatosan gyártja a zacskózott vizet, amit naponta 10 és 18 óra között jégbe hűtve kínálnak a járókelőknek.Emellett biztosítják a zacskós vizet a nagy forgalmú vagy hátrányos helyzetű embereket ellátó, fogadó intézmények számára, amennyiben kérik azt. Békéscsabán is, a belvárosban hűtött ivóvizet kínálnak az embereknek illetve az éjszakai nyílt rendezvényeken is osztanak vizet.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. locsolóautói naponta 2 x 12 órás műszakban nappal a lakótelepeket, sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka a budapesti főútvonal-hálózatot. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kezelésében lévő strandok pedig egy órával meghosszabbították nyitva tartásukat, emellett ingyenes vízballonokat helyeztek ki.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a FŐKERT kezelésébe tartozó zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű! Amennyiben a hőség miatt szükségessé válik, a társaság valamennyi munkatársát meg lehet kérni, hogy nyissák ki a csapot, biztosítsanak lehetőséget a parklátogatók, gyerekek felfrissülésére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint derült, napos, csapadékmentes, igen meleg idő várható, a délutáni órákra általában 31 és 38 fok közé melegszik fel a levegő.