Még mindig életveszélyes a gázrobbanás helyszíne

2013.08.08. 11:33

Az óbudai gázrobbanás áldozatai egy idős nő és a fia voltak, akik az Óbudai Önkormányzat étkeztetési és idősellátási szolgáltatásait is igénybe vették – mondta csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján Bús Balázs,Óbuda polgármertere.

„A tegnapi nap folyamán három családot három önkormányzati lakásban, két személyt nyugdíjas házban helyeztünk el, és tíz család részesült segélyben. Az egyedülállók 100 ezer, a családok 200 ezer forint támogatást kaptak az önkormányzattól, három család ezen felül 47 ezer forintos rendkívüli gyermekvédelmi ellátást is kapott” – mondta a polgármester.

A robbanás a saroképület Tímár utcai frontján történt, itt nagy a baj: az önkormányzat által felkért statikus, Papp Ferenc nem tudta pontosan megmondani, hogy mekkora, mert még nem tudták teljesen átvizsgálni az épületet.

Az udvar felőli oldalon továbbra is életveszélyes födémszakaszok vannak. „Jelenleg félemeletnyi törmelék van a második emelet felett, az ottani födém emiatt is életveszélyes, nagy valószínűséggel el kell majd bontani” – fogalmazott Papp Ferenc. Még nem lehet tudni, hogy a második emelet alatt lévő lakásokba valaha vissza lehet-e költözni, egyelőre az épületrész kap majd egy ideiglenes tetőszerkezetet, és veszélytelenítik a még életveszélyes területeket.

A Pacsirtamező utcai frontján lévő épületrész néhány helyen beázott, de ezen kívül teljesen ép maradt. Az ott található lakások mindegyikébe vissza lehet majd költözni, ha a tetőszerkezet beázásvédelmét elvégzik, illetve a közüzemi szolgáltatásokat visszaállítják.

A tetőszerkezet és a Tímár utca felőli harmadik emelet bontása már megtörtént, a több tíz köbméter törmeléket péntekig elszállítják.