Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Orbán Ráhel példája nem ragadós

2013.08.08. 06:35
Borkai Zsolt szépségversenygyőztes és Semjén Zsolt keveset szereplő lánya is a tanulmányaira koncentrál. Nem tervez esküvőt Áder János nagyobbik lánya sem, pedig majdnem egyidős a lagzira készülő Orbán Ráhellel. Tíz kormánypárti képviselőt kérdeztünk arról, hogy a közeljövőben bekötik-e a lányaik fejét.

A vezető kormánypárti politikusok 18 év feletti lányai a tanulásra koncentrálnak, esküvőt most nem terveznek – tudtuk meg a szülők válaszaiból. A kérdést azután tettük fel, hogy  a Blikk július végén megírta: Orbán Viktor kormányfő legidősebb lánya: a 24 éves Ráhel szeptemberben férjhez megy. A vőlegény, Tiborcz István a Közgép Zrt. egyik leányvállalatának az igazgatósági tagja. Az esküvőt a Tiborcz család Türköspuszta és Csabdi határában elterülő lovasfarmján tartják.

A múlt héten tíz olyan ismertebb kormánypárti politikust – főként minisztereket, parlamenti képviselőket – kerestünk meg, akiknek a lánya elmúlt 18 éves. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a családjukban várható-e esküvő a közeljövőben. Kérdéseinkre nyolcan válaszoltak, közülük négyen közölték, hogy családjukról, magánéletükről nem szívesen nyilatkoznak.

Orbán Ráhel mellett legtöbbször Borkai Zsolt fideszes parlamenti képviselő, győri polgármester lánya szerepelt a sajtóban. A most 20 éves Borkai Petra korábban megnyerte az Alpok Adria szépségversenyt, tavaly szeptemberben pedig kiderült, hogy az olimpia bajnok Gyurta Dániel barátnője. Borkai – a polgármesteri hivatal munkatársán keresztül – azt válaszolta: lánya párkapcsolatban él, de esküvő nincs tervbe véve, Petra a főiskolai tanulmányaira koncentrál.

Áder János köztársasági elnöknek több gyereke van, közülük két felnőtt lánya: Borbála 25, Orsolya 20 éves. Mindkettejüket lehetett látni az Országgyűlésben, amikor tavaly tavasszal Ádert államfővé választották. A Köztársasági Elnöki Hivatal az Indexnek azt írta, hogy Áder lányai nem mentek férjhez, és nem is terveznek.

Semjén Zsolt kormányfőhelyettesnek, a KDNP elnökének három gyereke, két fia és egy lánya van, utóbbi most 22 éves. Semjén lánya nem szerepelt a sajtóban, 2010-ben egy olyan, az MTI által készített fotón lehetett látni, ahol Semjénnel együtt szavazott a parlamenti választásokon. Semjén munkatársa az Indexnek azt írta: a kormányfőhelyettes lánya negyedéves egyetemista, tanulmányai alatt nem tervez esküvőt.

Nem készül esküvőre Tarlós István kisebbik lánya sem, akivel hat évvel ezelőtt Tarlós apák napja alkalmából közösen nyilatkozott a TV2-nek. Tarlós most azt mondta: három gyereke és összesen hat unokája van, 38 éves lánya és 34 éves fia régóta házas.

Deutsch fiai se

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője cikkre utalva, a Facebook-oldalán azt írta: „Hát Bástya elvtársat már nem akarják megölni? Az én két nagyfiam sem tervezi, hogy mostanában feleségül menne bárkihez!”

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?