Egyre több vezetőnek jár a luxuskórház

2013.08.09. 08:30 Módosítva: 2013.08.09. 08:30

Csaknem kétszeresére nőtt azoknak az állami vezetőknek a száma, akik soron kívüli, ingyenes, kiemelt szintű kórházi ellátásban részesülhetnek a Honvédkórházban vagy a SOTE-n – tudta meg a Blikk. A napilap által kikért kimutatás szerint jelenleg 311 személy jogosult arra, hogy költségvetési forrásból biztosítva külön fürdőszobás, televízióval és légkondicionálóval ellátott, külön személyzettel biztosított szobát kapjon, soron kívüli egészségügyi vizsgálaton essen át.

A kör a három legmagasabb közjogi méltóság betöltőin, valamint a kormánytagokon túl kiterjed a legfőbb ügyészre, az Alkotmánybíróság elnökére, államigazgatási szervek, hatóságok vezetőire, valamint kormánybiztosokra és kormánymegbízottakra

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központtal kötött megállapodást. A Honvédkórház ezért évi tízmillió forintos juttatást kap, az ellátott VIP-betegek számától függetlenül. Tavaly 235-en vették igénybe a szolgáltatást. A KIM a Blikknek nem tudta megmondani, hogy a társadalombiztosítási rendszernek mennyibe került a kiemelt ellátás biztosítása.