Hajdúszoboszlón okozta a legnagyobb károkat a vihar

2013.08.11. 10:04

Hajdúszoboszlón vasárnap is dolgoznak a szombat esti vihar okozta károk elhárításán. A kánikula utáni vihar jégesővel érdekezett meg a megyébe, a legnagyobb károkat Hajdúszoboszlón okozta, de jelentősebb károk keletkeztek Pocsajban és Konyáron is.

A vihar a legnagyobb pusztítást Hajdúszoboszló északi részén végezte: az eddigi információk szerint mintegy 100 lakóház sérült meg. Az áramszolgáltató arról tájékoztatott, hogy az áramkimaradás mintegy 520 kisfogyasztót érintett, az éjszakai munkák során az áramszolgáltatás helyreállt, kivéve azoknál a fogyasztóknál, ahol a vezetékek leszakadtak.

Az éjszaka folyamán a tűzoltók folyamatosan vonultak egyik kárhelyszíntől a másikig. Hajdúszoboszló utcáin eddig csaknem 70 helyen avatkoztak be, zömében a lakóházakban keletkezett károk elhárításán dolgoztak, épületekre, autókra, kerítésekre, utakra dőlt fákat, leszakadt ágakat távolítottak el.

Hajnali négy órakor a terepen lévő 14 tűzoltó egység munkabiztonsági szempontból felfüggesztette a munkálatokat, azonban a szolgálatváltást követően tovább folytatják a kárfelszámolást.