Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Csányi Sándor feljelenti és beperli Lázárt

2013.08.13. 12:54

Feljelenti Lázár Jánost Csányi Sándor, és személyiségi jogi pert is indít ellene. Az államtitkár szavait viszont nem kommentálja, írja a nol.hu. A lap megkeresésére az OTP sajtófőnöke azt nyilatkozta, hogy Csányi büntetőfeljelentést tesz Lázár ellen, illetve polgári pert is indít ellene.

A döntésének oka Lázár azon kijelentése, amelyben az ország legnagyobb uzsorásának nevezte a bankvezért, hozzátéve, hogy Csányi a devizahitelesektől megszerzett milliárdjain páváskodik. „Csányi Sándor sem most, sem a jövőben nem kívánja kommentálni Lázár János azon kijelentéseit, amelyek az ő személyét érintik” − mondta a sajtófőnök.

"Csányi Sándor az ország első számú uzsorása" – mondta Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár az NFÜ sajtótájékoztatóján hétfőn. Lázár szerint ha az OTP elnöke a tehetségén tréfálkozik, azt tudomásul veszi "bárhogy is páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival". Lázár ezt arra a kérdésre reagálva mondta, mit szól Csányi azon mondatához, miszerint ő "tehetséges és jó szervező, láthatjuk milyen jól elintézte a trafikügyet is". Lázár ezt lesajnáló mondatnak értékelte.

„Ezért biztos beperel" − mondta Lázár egyik munkatársa a hétfői sajtótájékoztató után, miközben azon viccelődtek, hogy milyen ügyesen sikerült kiosztani Csányit. Ebben a jelek szerint nem tévedtek.