Kecskék találtak rá az ellopott Jézus-szoborra

2013.08.13. 13:31

Újra a helyére került az ellopott Jézus-szobor Szegeden, a Klebelsbergtelepen, miután egy kecsketartó állatai segítettek rábukkanni, írja a Délmagyar. Még május végén lopták le a szobrot a keresztfáról, ami a Pancsovai és a Kamarási utca sarkán, a buszmegálló mögött található.

„Egy közelben lakó hölgy jött este imádkozni, akkor még megvolt a Jézus-szobor. Másnap reggel az első busszal indult befelé Szegedre az, aki észrevette, hogy éjszaka ellopták. Bejelentették a Mátyás téri ferences plébániára az eltűnést, onnan értesítették a rendőrséget” − mondta egy helyi lakos, − aki korábban egyszer már felújította a keresztet − és hozzátette: „A Sínpár soron lakott egy ember, aki kecskéket tartott. A vasúti töltés oldalában legeltette az állatait, amikor rátaláltak a szoborra”.

Az Alsóvárosi Ferences Plébániával közösen a helyiek tartják rendben a keresztet, amelyet most már hegesztéssel rögzítettek. A lopás május 31-én történt: a rendőrség három napon belül elfogott két fiatalt. Ellenük vallási tisztelet tárgyának lopása miatt indult eljárás.