Ez a poszt a következő Percről percre része:

Kiszakadt a szívekből a sok panasz

Semmi sem olyan, mint régen? Sőt? Írja meg az Index ügyeletlistájára, vagy küldjön fotót arról, mi bántja, mi pedig megosztjuk. Hangosak a motorok? Zümmögnek a trafók? Nem működik az Iphone? Egész nap vártuk a leveleket keddi panasznapunkon!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • „A közmeghallgatás lezárásaként egy Goethe idézetet ismertet a polgármester:
    Ha egy szép élet vágyát őrzöd,
    a múlttal nem szabad törődnöd,
    s mindig úgy tégy, ha veszteség ér,
    mint hogyha újjászülten élnél,
    Mit akar? – kérdd meg minden naptól,
    és minden nap felel majd akkor,
    Tetteidnek tudjál örülni,
    más tetteit tudd megbecsülni,
    főként ne gyűlölj egy embert se,
    s a többit hagyd az Úristenre.”
    (Johann Wolfgang Goethe: Életszabály)”

    Közmeghallgatás, Nemti község, Erős Róbert polgármester, 2012. december 21., részlet a jegyzőkönyvből.

  • „Nagyon sokféle őrülttel találkozunk” - erősítette meg a gyanúnkat Boross Norbert, az Elmű kommunikációs igazgatója. A viagrás emberként él a társaság emlékezetében a férfi, aki azért tett panaszt, mert lecserélték a közvilágítást, és a megváltozott fényviszonyok között gondjai támadtak a hálószobában. Kármentésnek havi hat darab kék tablettát szeretett volna kérni a számlája mellé.

  • „A 33 éves felperes és a 74 éves alperes szomszédok, évek óta rossz viszonyban vannak.A B. Polgármesteri Hivatalának Jegyzője .../2006. számú határozatával helyt adott az alperes birtokvédelmi kérelmének és eltiltotta a felperest az alperes zavarására irányuló jellegű favágás folytatásától. Határozatának indokolásában kifejtette; megengedhetetlen az, hogy a favágás egy megromlott szomszédi viszonyból eredő bosszantási célú magatartás legyen.”

    Anonimizált bírósági határozatok tára, polgári peres ügyek, Debreceni Ítélőtábla, 2009.

  • „Nagy probléma, hogy a panellakásokban a wc-ben és a fürdőben a szellőzőnyílások össze vannak kötve. A lakásokban keletkező szagok végigáramolnak a házon”

    Jegyzőkönyvrészlet, közmeghallgatás, Budapest, 2012, ősz.

  • „Az alperes nem tanúsított jogellenes magatartást azzal, hogy kutyáit a kerületi önkormányzat által arra kijelölt kutyafuttató területen póráz nélkül sétáltatta, azonban azzal, hogy a kutyák az I. r. felperesre és annak macskájára rátámadtak, őt a macska több helyen megharapta, illetőleg a támadás következtében az I. r. felperesnek kárt okoztak, az alperes jogellenes magatartást tanúsított, amelyért kártérítési felelősséggel tartozik. (...)Az I.r. felperesi közrehatást vizsgálva megállapította, hogy az I. r. felperes úgy járt el ahogy az az adott helyzetben általában elvárható, macskáját pórázon sétáltatta, a kijelölt kutyafuttató területére nem vitte, attól távolabb haladt, ezért a macska jelenléte a kutyák viselkedését érintően nem  tekintethető provokatívnak.”

    Anonimizált bírósági határozatok tára, polgári peres ügyek, Fővárosi Bíróság, 2008.

  • „Sokan tapasztalhatták, hogy a gyerekek nyakig sárosan mennek haza az óvodából. Nem azért, mert a gyerek rossz, hanem azért, mert az udvar olyan.”

    Jegyzőkönyvrészlet, közmeghallgatás, közép-dunántúli község, 2012, ősz.

  • „Nagyon zavaró a hétvégén és egyéb napokon a gépjárműből áruló kereskedők hangosbemondója, zenéje (pl. tejes autó, Family Frost). Miért nem tiltják be ezek használatát?”

    Jegyzőkönyvrészlet, közmeghallgatás, dél-dunántúli város, 2013, tél.

  • 'Különösen aggályos és műszaki eszközökkel lehetetlen feladat a bekövetkezett konkrét balesethez rendelni az alperes tulajdonát képező macskát. Arra sem lehet egyértelműen nyilatkozni, hogy a Ford gépkocsi és a macska fizikai kontaktusa egyértelműen létrejött a baleset idején.”

    Anonimizált bírósági határozatok tára, polgári peres ügyek, Heves Megyei Bíróság, 2008.

  • Tényleg nagyon jók az új BKV-buszok, dizájn rendben, megy a klíma, a menetzaj is minimális...DE. Több helyen is úgy helyezték el a fenti kapaszkodót, hogy a magasított székekről felállva már harmadszor vágom be a fejemet két hónap alatt, ami azért nem kicsit bosszantó.

  • Miért nincs az UPC-nél Digisport?? Nem fogadom el, hogy nem tudnak megegyezni, mert az UPC Direktben van. Tudom, hogy nem egy cég, de akkor is. Ráadásul egyre több sporteseményt kizárólag a Digi ad, amire viszont külön netes adásban sem lehet előfizetni

    – értetlenkedik a sportrajongó Miklós.

  • A legrosszabbkor érheti az embert a felismerés:

    Rendszeres probléma: miért nincs az Aréna mozijában kint is wc, és ami ennél sokkal idegesítőbb, MIÉRT ZÁRNAK BE AZ ARÉNÁBAN 9-KOR A KLOTYÓK? A mozik után este mindig úgy kell a pláza egész területét bejárva vadászni egy nyitott vécére.

  • A szelektív hulladékgyűjtőket konkrétan nyilvános szemétlerakónak használják az emberek, tiszta fertőzésveszély. Ráadásul kinek van kedve egyáltalán megközelíteni néhány ásványvízes palackkal azt a mocskot...

    – füstölgött BéVé.

  • Emese hihetetlen győzelme a telekomos multicég felett:

    Nem tudom, mentek-e ezzel valamire, mert már nem igazán aktuális, 2 éve volt ebből botrány, de azért  leírom.

    Szóval nagy vonalakban a történet: Már jó pár éve megvan a T-mobile-os előfizetésem, és tudtomon kívül rárakták ezt a Net Start díjcsomagot, ami hihetetlen drága, asszem ilyen 1300 Ft körül van 1 Mb. Elég sokáig nem használtam a netet a telefonon, csak max az ingyen facebookot, meg wifivel néztem ezt-azt, és nagyon ritkán simán neteztem, de csak annyit, hogy megnéztem az emailjeim, semmi letöltés meg ilyenek. A számlám általában 3-4000 ft körül volt, aztán elkezdtek jönni ilyen 14-15 ezres számlák. A részletes számlában láttam, hogy 1-1 netezésre felszámoltak 7000 ft-ot, vagy még többet.

    Bementem, megkérdeztem, hogy ez hogy lehet ilyen drága, és kioktattak, hogy a Net Startnak ez a díjszabása. Hiába mondtam, hogy nem tudtam, hogy van ez a díjcsomag, elmagyarázták, hogy de márpedig ez minden előfizetéshez van, és hogy biztos a telefonom töltött le alkalmazásokat (nem töltött, mert nincs rajta memória) meg hogy megszakadt a wifi mikor neteztem, és igazán sajnálták, hogy így jártam, de nem lehet mit tenni. Azt felejtették el csak megemlíteni, hogy rajtam kívül még rengetegen jártak ugyanígy...


    Vagyis úgy csináltak, mintha ilyenről még nem is hallottak volna. Ezután rögtön ajánlottak egy csomagot, ami 1000 Ft/100 Mb, vagyis lényegesen olcsóbb...hogy mért nem ez az alap??? Mindegy, a lényeg, hogy utánanéztem neten, mert rémlett, hogy pár éve volt egy ilyen balhé, és kiderült, hogy rengetegen megszívták ezzel a Net starttal. Több helyen írták fórumokba, hogy ki mit csinált, volt aki perrel fenyegetőzött, de a legtöbben persze kifizették és ráhagyták a dolgot.

    Viszont többen írták, hogy visszakaptak pénzt, és akkor én is írtam a T-mobilenak.. Először kértem, hogy magyarázzák el, hogy jöttek ki ezek a magas számlák, ellenőrizzék a dolgokat. Erre küldtek részletes számlát az internetforgalommal, és felszólítottak, hogy fizessem be a tartozást...vagyis megint tök hülyének néztek. Ezután megírtam nekik, hogy perre viszem a dolgot, és akkor jött a kedves levél, hogy ugyan ők semmit nem hibáztak, mégis egyedi elbírálás alapján visszatérítik a
    2012-es nyártól kezdődő inetrnetforgalmam árát, vagyis 35 000 forintot (más kérdés, hogy szerintem ez egy évre nem reális, ennél biztos több volt...) Az én esetemben szerencsére nem olyan nagy összegekről vanszó, de nagy szemétség, hogy totál hülyének nézik az embert, és
    rengeteg ember van, aki befizeti az így kiszámlázott irreális összegeket, mert azt hiszi nincs más választása.

    Igazából már lecsengett ez a botrány pár éve, szóval lehet, hogy már nem annyira aktuális a dolog, de hátha vannak még, akik hasonló cipőben járnak. Meg úgy tudom, azóta már megtiltották a T-mobile-nak, hogy automatikusan aktiválja a net startot. Itt írtak erről anno pl.
    meg itt egy fórum, meg még sok ilyet lehet találni.

  • Az okostelefonom kerget szinte az őrületbe, teljesen váratlan pillanatokban fogja magát, és leveszi a fényerőt nagyjából 20 százalékra, ami normális fényviszonyok mellett is zavaró, hiszen be kell lépni a menübe, és visszaállítgatni. De az már tényleg kiborító, amikor a nyári napsütésben ilyen fényerő mellett semmit, de semmit, így természetesen a menüt sem látni, és persze még hívnak is mellé!

    – panaszkodott Kornél.

  • Rengeteg biciklis képtelen betartani az alapvető közlekedési szabályokat. Például ha én meg tudok állni a biciklimmel a piros lámpánál, a többi miért húz el ezerrel mellettem? Utána meg hőzöngenek, hogy utálja őket az összes autós

    – csóválta a fejét Attila.

  • Róbert őrjítő dilemmája:

    Nem egy tipikus probléma, de egyszerűen nem hagy nyugodni a kérdés: köszönjünk-e a liftben minden ki és belépő vadidegennek? Ha pedig igen, akkor miért nem mutatkozunk be egymásnak? Miért nincs erre valami bevett gyakorlat?

  • Olvasónk, Tamika idegeit a BKV borzolta fel:

    Miért van az, hogy olyasmit kell tapasztalnom ami 2 hete a Széll Kálmán téren történt.

    Munkából (ruhájából ítélve) biciklivel a vállán felszállt a 4-6. os villamosra egy korombeli (27 éves) fiú.

    A villamosvezető kikelve magából a beórditóta, hogy "biciklivel azonnal szálljon le".
    Mikor elindult a villamos a fiú sétált a vállán a TÖRÖTT kerekű biciklivel a vállán... csak sajnálni tudtam szerencsétlen meg remélni hogy nem a világ végén lakik és valamelyik BKV járatra felengedik.
  • Olvasónk, Tamika reggelente a pasijáért is retteg:

    A másik a rendszeres metró gondok. Szerencsére én nem, viszont a párom minden reggel azzal MENNE munkába. Miért kell attól rettegnem minden reggel, (ma reggel is) hogy benn ég, füstmérgezést kap, agyon tapossa a pánikoló tömeg?????

    Miért nem tud bejutni időben a munkahelyére??? Nem fizet eleget??? Veszélyességi pótlékot kellene kérnie... és még sokuknak.

  • "Helyszíni vizsgálataink alapján az Ön által javasolt forgalmi rend módosítással egyetértünk, így intézkedünk annak idei évi megvalósításáról" - ezt a választ sikerült besöpörni a IX. kerületi önkormányzattól a járókelő.hu fórumát használva. A levélíró javaslata az volt a Mester utcai reggeli dugó ellen, hogy  az egyenesen és balra kanyarodó sáv csak balra kanyarodó legyen, a csak egyenes továbbhaladást engedélyező sávból balra is lehessen kanyarodni.

  • Munkatársunk, Bálint friss észlelése:

    "Szentlélek tér következik... LEGALÁBB ADDIG LEESHETNE a fejéről a telefon, amíg felszáll a villamosra, ha már... Na mindegy."

  • Munkatársunk, Marci éjszakánként álmatlanul forgolódik:

    Engem az zavar nagyon-nagyon, hogy az Andrássy út rallymotoros zajszennyező motorbőgető artisták játszótere lett! Most már éjszaka sem hagynak nyugtot a lakosságnak. Lassan ideje lenne a hatóságoknak tennie valamit! Az anarchia felé haladnak a dolgok, nem lesz ennek jó vége.

  • Győzelem a járókelő.hu-ról, az önkormányzat végül betömte az árkot:

    Világháborús lövészárok vagy az épülő 4-es Metró szellőzője? Valószínüleg egyik sem - vízelvezetőnek készülhetett az Etele út - Tétényi út sarkán, a járdán, közvetlenül a 103-as busz megállójánál. A 70-es években épült ki ez a környék, de ezt a "létesítményt" azóta már beszőtte hálójával az idő vasfoga. (Copyright: Rejtő Jenő) Irgalmas szamaritánusok időnként befedik ezzel-azzal, a régészek majd örülni fognak ezeknek a leleteknek. Talán jó lenne végleges és biztonságos megoldást találni, mielőtt valaki, töréseiből felgyógyulva, irgalmatlan kártérítési követeléssel lép fel "illetékes elvtárs"-sal szemben!

    Fotó: Pártos György / Olvasói Fotó
  • Az MKB Bank megbízhatóan kora reggel küldi az sms-értesítőt arról, hogy levonta a számlámról a devizahitel törlesztőrészletét. Havonta egyszer legörbülő szájjal kezdem a napot, miután arra ébredek, hogy megint sokkal szegényebb lettem.

  • Ha időpontom van egy orvoshoz, amit adott esetben csak hónapokra előre lehet kapni, akkor ha ott vagyok a megadott időpont előtt negyed órával, miért kell 2-3 órákat várakoznom, hogy bekerüljek? Mire való akkor az időpont kérés? Persze ki van írva, hogy az időpont csak tájékoztató jellegű...

    – értetlenkedett Attila.

  • Balázsnál július végí buszklíma tesztünk miatt szakadt el a cérna:

    Most komolyan? Azzal foglalkoztok, hogy hol nincs bekapcsolva a klíma a BKV-n? Kaposváron folyamatosan busszal járok, klímát talán eddig életemben 2x éreztem buszon. Foglalkozzatok azzal, hogy hol van bekapcsolva? Kíváncsi lennék rá, hisz nem csak Pesten élnek emberek.
    Nah de ha az nem elég, hogy ha feljutok egy buszra, akkor nincs klíma, nincs levegő, mert az ablakokat nem lehet kinyitni (inkább leszállok, mint hogy tömény oroszlánszagban utazzak), a nyári menetrendnek hála gyalog járok reggelente dolgozni és természetesen ugyanannyit fizetek a bérletért, ami a farzsebemet nyomja.

    Imádlak Magyarország:)

  • Árufeltöltő voltam a drága jó teszkóban, diákként. Sokat güriztettek, nálad sokkal tanulatlanabb, primitívebb emberek fognak utasításokat adni. Le fog szakadni a derekad, lábad, de 1-2 hét után meg lehet szokni. Ja és baromi könnyen fel/megfázhatsz, ha a hűtött áruknál pakoltatnak. Néha azért voltak vicces szituk, a vásárlók mindig az árufeltöltőt kérdezik, mi hol van. A legcifrább dolgokat keresték rajtam, emlékszem :D de ez az a meló, amit soha többet...

    - panaszkodik valaki a gyakorikerdések.hu-n. Mástól is hallottuk már ugyanezt.

  • A videó öt éves, de az eset bármikor, bárkivel megtörténhet!

    Lakásába zárva
  • A kérelmező hatósághoz intézett beadványában a bepanaszolt szálloda ún. „csendes wellness” szolgáltatásával összefüggésben tett panaszt. A kérelmező álláspontja szerint az ún. „csendes wellness” szolgáltatási módszer (a bepanaszolt hotel újonnan kialakított medenceterében található „csendes wellness” részlegben 7 és 9, valamint 17 és 21 óra között csak 14 éven felüliek tartózkodhatnak) alkalmazásával a szóban forgó szálloda ott tartózkodásuk alatt 3 és fél éves kislányával szemben életkora alapján megsértette az egyenlő bánásmód követelményét.

     Egyenlő Bánásmód Hatóság, elutasított kérelmek.

  • Fogadják szeretettel az Indexvideó egyik örök klasszikusát: a szenvedélyes magyarságféltőt, aki izgalmában saját maga ellen fordult. Ha többen lennének, akiket ennyire foglalkoztat a nemzet sorsa, biztosan nem itt tartanánk!

    Magyar vert magyart Olaszliszkán