Kirúgta ügyvédjét Bándy Kata gyilkosa

2013.08.13. 06:36

Kirúgta ügyvédjét Péntek László, Bándy Kata gyilkosa és dr. Tuza Pétert, a Zsanett-ügyben elhíresült ügyvédet kérte fel védelmére, írja a Blikk. A kérdésre, hogy mennyiért vállalta a rendőrségi pszichológusnő meggyilkolásával vádolt és elsőfokon elítélt Péntek védelmét azt mondta: „Az összeg védői titok lenne. Mindenkire rábízom, hogy eldöntse, mennyire motivál engem a pénz.”

A lap szerint Péntek előző ügyvédje dr. Solymos Sára egészen hétfő reggelig úgy tudta, hogy a másodfokon is ő képviseli majd a férfit, de a bíróság közölte vele, hogy megszűnt a megbizatása. Az ok vélhetően az, hogy Péntek elégedetlen volt vele. A gyilkossággal vádolt férfi korábban többször is elmondta, hogy képtelen végigcsinálni az életfogytiglani börtönbüntetést, amit elsőfokon szabtak ki rá.

A pécsi rendőrségi pszichológus tavaly július 7-ről 8-ra virradó éjszaka tűnt el, miután egyedül indult haza egy szórakozóhelyről. Eltűnése után szerettei a Facebookon kértek segítséget, a lány keresése elképesztő tömegeket mozgatott meg. Bándy Katát néhány nappal később megtalálták holtan. P. Lászlót július 15-én fogták el.

Idén áprilisban pedig fegyházban letöltendő tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Pénteket első fokon a Pécsi Törvényszék Bándy Kata aljas indokból elkövetett meggyilkolásáért és kifosztásáért P. Lászlót pénteken, a büntetőper ötödik tárgyalási napján. Az ítélet azt jelenti, hogy P. László élete végéig börtönben marad. A férfit 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, emellett meg kell térítenie 12,5 millió forint bűnügyi költséget, és 28 960 forintos vagyonelkobzást is kapott.