Két szülő is feljelentette a miskolci kórházat

2013.08.14. 23:00

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház koraszülöttintenzív-osztályán a múlt héten történt nyolc haláleset ügyében indított nyomozásról azt közölte: a Miskolci Rendőrkapitányságon augusztus 9-én egy 37 éves miskolci férfi és egy 31 éves miskolci nő tett feljelentést. A két, egymástól független feljelentés szerint július hónapban a kórházban megszületett gyermekeik (egy-egy fiúgyermek) "halálában közrejátszhatott az egészségügyi intézmény valamely dolgozójának gondatlansága, mulasztása".

A rendőrkapitányság a két feljelentést – hatáskör alapján – továbbította a megyei rendőr-főkapitányságra. A megyei rendőr-főkapitányság a feljelentés adatai alapján hétfőn rendelte el a nyomozást. Az eljárás lefolytatását az országos rendőrfőkapitány kedden a Nemzeti Nyomozó Iroda hatáskörébe utalta, ahol jelenleg foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen van folyamatban  eljárás.

Mint a rendőrség kifejtette: az eljárás során szakkérdéseket kell megválaszolni, ami szakértői kompetencia, ezért a rendőrség igazságügyi szakértőket fog kirendelni. A szakértői vélemény elkészítésének határidejét még nem állapították meg. Azt a kirendelő határozat a jogszabályok által biztosított lehető legrövidebb időben fogja meghatározni, annak elkészülte azonban két hónapon belül nem várható.

A rendőrség eljárása a büntetőeljárás szabályai szerint történik, más hatóságok eljárásától függetlenül. Ugyanakkor – mint kiemelték – a nyomozóhatóság a saját eljárásához felhasználhatja az adott ügyben rendelkezésre álló valamennyi adatot, információt, így az egészségügyi hatóságok vizsgálatának eredményeit is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport