Visszavette a kerület az Újbudai Sportcentrumot

2013.08.15. 12:24

A XI. kerületi önkormányzat saját birtokába és kezelésébe vette a Bikás parkban működő Újbudai Sportcentrumot – olvasható a kerületi önkormányzat közleményében

A lépésre azért volt szükség, mert az ingatlant építő és üzemeltető Uniker-Coop Kft. 240 millió forintos banki tartozást halmozott fel, egy 2007-ben kötött kedvezőtlen hitelszerződés miatt pedig az önkormányzatnak kellett az adósságért helytállnia.

Az Újbudai Önkormányzatnak a pénzintézettel kötött külön megállapodás keretében végül 120 millió forintért sikerült kivásárolnia az Uniker-Coop tartozását, mellyel az ingatlan tulajdonjoga is az önkormányzatra szállt.

Az önkormányzat tárgyalásokat kezdeményezett a társasággal az adósság rendezéséről, azonban a megkeresésekre az Uniker-Coop Kft. érdemben nem reagált. Dr. Hoffmann Tamás, a kerület polgármestere ezért úgy döntött, hogy élve a jog által biztosított lehetőségekkel, az önkormányzat saját kezelésébe veszi az ingatlant.

Mindez annak érdekében történt, hogy a sportolni vágyók és a sportpályákat bérlők zavartalanul használhassák a jövőben az Újbudai Sportcentrumot. A korábban megváltott sportbérleteket az ügy rendezését követően időarányosan meghosszabbítják – olvasható a közleményben.

Molnár Gyula, a kerület korábbi szocialista polgármestere 2007 februárjában úgy módosította a sportcentrum létrehozására kötött bérleti szerződést, hogy egyrészt a beruházási költségek majd háromszorosára nőttek, másrészt önkormányzati garanciát vállalt a beruházó által felvett majd 200 millió forintos svájci frank alapú hitel rendezésére.