Megszólalt a rendőrség a homofób támadás miatt

2013.08.16. 13:36

A valóságtól elrugaszkodott, hangulatkeltő információk jelentek meg a legnagyobb közösségi portálon és több újságban a szerda esti, Baross utcai dulakodásról – írta pénteki közleményében a rendőrség.

Az Index csütörtökön arról írt, hogy a 21 éves Imre szerda hajnalban hazafelé tartott két barátjával, amikor a Baross utca környékén egyikük betért a nemzeti dohányboltba. Imre a kint maradó párjával csókolózott, mire egy közeli boltos baseballütővel felfegyverkezve fenyegette meg őket a homoszexualitásuk miatt. A férfi rendőrt hívott, de a rendőrök a fenyegetőző boltosnak javasolták, hogy tegyen feljelentést közszeméremsértés miatt, erről az Indexnek a 21 éves férfi számolt be.

A rendőrség erre reagálva közleményében azt írta: Imre állításával szemben rendőrök nem 30-40 perccel a segélyhívást követően érkeztek ki a helyszínre, hanem negyed óra alatt már ott voltak. A rendőrség azt írta: az Imre által gyanúsítottként megjelölt két férfi nem tagadta, hogy a csókolózókat távozásra szólították fel.

Az egyik boltos – a rendőrség közleménye szerint – beszámolt arról, hogy a szóváltást követően az Imrével csókolózó férfi támadólag akart fellépni, de azt barátai megakadályozták. Személyi sérülés nem történt. Az esetet nem rögzítette a bolti kamera és térfigyelő kamera sem.

Az intézkedő rendőrök szerint nem indokolt sem büntetőeljárás, sem szabálysértési eljárás megindítása. Ezzel szemben a bejelentő panasszal élhet – olvasható a közleményben.