All or Nothing lett a legjobb versenytraktor

2013.08.17. 21:32

A Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozatának egyedüli magyarországi és kelet-európai állomásán, Hajdúböszörményen szombaton rendezték meg a SuperStock versenytraktorok futamát, amin hat országból 11 versenytraktor mérte össze tudását.

Jan Buitenhuis, a Nemzetközi Traktorhúzó Szövetség elnöke elmondta, hogy szerinte Európa egyik legjobb versenypályáján mérhették össze erejüket a csapatok. A SuperStock kategóriában 2-3 ezer lóerő teljesítményű traktorokkal kellett a 20-22 tonnás súlypadot elhúzniuk a versenyzőknek.

A kilenc indulóból nyolcnak sikerült végighúznia a selejtezőben 100 méteren át a súlypadot, miután hét holland és egy dán csapat jutott a döntőbe.

A versenyt a Mitas All or Nothing nevű traktor nyerte (Hollandia). Második lett a Zeinstra New Born Deere nevű traktor (Hollandia), a harmadik helyen végzett a BE-Combi Incredible Deere nevű traktor (Hollandia).

Mivel a SuperStock kategóriában az idén ez volt az utolsó európai verseny, Hajdúböszörményen hirdették ki az összesített verseny eredményét. Az idei SuprStock versenyből a Zeinstra New Born Deere traktor (Hollandia) került ki győztesen.

Folytatódik a mezőgazdasági forma1

Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke, a verseny főszervezője elmondta: vasárnap az Európa Kupa újabb futamában, a 4,5 tonnás versenytraktorok kategóriájában folytatódik a verseny. A legerősebb gépek versenyében, a "mezőgazdaság forma1-ében" hét traktor vesz részt holland, német, belga, dán és olasz versenyzőkkel.

Az amatőr traktoroknak is lehetőségük lesz a bemutatkozásra és a súlypadok húzására - fűzte hozzá Ficsor László.