Filmet akartak nézni a koleszban, loptak egy DVD-t

2013.08.22. 14:30

Egy 15 éves helyi lány és 16 éves veszprémi barátnője el akart lopni az egyik várpalotai szupermarketből egy több tízezer forint értékű DVD-lejátszót, továbbá fülhallgatót, ruhaneműket és egyéb tárgyakat. A lopási kísérletet a biztonsági őrök szúrták ki, nekik lett gyanús, hogy miután a lányok kijöttek a próbafülkéből, kevesebb termék volt a kosarukban, mint azelőtt, hogy bementek oda.

Kiderült, a két fiatal a táskájukba pakolta be az eltulajdonított – csomagolásában megrongált tárgyakat –, köztük a fülhallgatót, melyről az áruvédelmi eszközt ollóval levágták. A kasszánál ki nem fizetett termékek a lányok elszámoltatásakor előkerültek.

A fiatalkorú elkövetők a lopási szándékukat gyanúsítotti kihallgatásukkor elismerték, a DVD lejátszó ellopását azzal indokolták, hogy a kollégiumban filmet szerettek volna nézni.  

A Várpalotai Rendőrkapitányság a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Veszprémi Járási Ügyészségnek.