Megtalálták az eltűnt piliscsévi testvérpárt

2013.08.24. 15:00

Megtalálták azt a két piliscsévi lányt, akik augusztus 15-én tűntek el, vélhetőleg a 33 éves Laskai László társaságában, értesült az Index. Habár a rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy megtalálták a 11 éves Szabó Angelikát, a 14 éves Szabó Alexandrát, valamint a lányok eltűnésével összefüggésbe hozott Laskai Lászlót,  a szerv megyei képviselője úgy fogalmazott, „az eltűnésükkel kapcsolatos felhívást levették a rendőrség honlapjáról”. Megtalálásuk hírét az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány is közzétette Facebook-oldalán, a szülőkre hivatkozva.

4683032 28b888322ac09adb314e3b6014545e09 wm

A férfit egy korábbi megrontási ügyben is kereste a rendőrség. A Velvet pénteken kiderítette, hogy Laksai Zoltán jóban volt a lányok édesanyjának Németországban dolgozó férjével, s ugyanabban az utcában élt, mint a család. Bár sokat járt át hozzájuk, de egyes állításokkal szemben nem lakott ott. Laksai gyakran agresszíven viselkedett, csúnyán beszélt a gyerekekkel, ezért többször is megpróbálták kiutasítani a házból, de idővel mindig visszatért.

A jelek szerint durvasága ellenére szerelmi viszony alakult ki a férfi és az idősebb lány között, aki június 15-én szült. Az apa személyét egyelőre nem állapították meg, mivel a DNS-teszt egyelőre nem készült el, így az anya szerint a megrontás vádja nem az ő lányaira vonatkozik. Azt azonban ő sem érti, hogy a fiatalabb lány miért tartott a férfival, a falubeliek szerint a nyomor elől menekült.