Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Vandálok dúlták szét a gödöllői temetőt

2013.08.28. 12:26

Több sírt megrongáltak, egy koporsót is kifosztottak ismeretlenek szombatról vasárnapra virradóra Gödöllőn, a Dózsa György úti temetőben – közölte a Pest megyei település a honlapján.

Az ismeretlen tettesek több sír fedőlapját megpróbálták felfeszíteni, volt, amelyiket el is mozdították, de az alatta lévő kriptát már nem tudták kinyitni. Erőszakkal kinyitottak azonban egy másik sírban lévő koporsót, s elvitték az elhunyt személyes tárgyait tartalmazó kistáskát - írták a közleményben.

Az előzetes felmérések szerint a megrongált sírok helyreállítása egyenként 70–80 ezer forintba kerül.

A meggyalázott kegyhelyek vizsgálatára Varga Árpádot, a máriabesnyői temető üzemeltetőjét – önkormányzati képviselőt - kérték fel, aki szerint a város mindkét sírkertjébe többször kellett már kihívni a rendőrséget hasonló cselekmények miatt – olvasható a godollo.hu-n.

Az Országos Rendőr–főkapitányság kommunikációs szolgálata az ügy kapcsán későbbre ígért tájékoztatást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek