Boglárka
19 °C
35 °C

A Facebookon számol vissza Zuschlag

2013.08.29. 13:52 Módosítva: 2013.08.29. 14:03

Zuschlag János már nagyon várja, hogy szeptember 18-án szabaduljon, a Facebookon meg is kezdte a visszaszámolást. A bejegyzésekből úgy tűnik, a börtönben nem igazán internetezhet: egy csomó poszt szól arról, hogy most végre tényleg ő van a gép előtt, lehet őt keresni.

Az utóbbi egy évben már kapott néhány eltávot is, egy-egy hétvégére hazamehetett.

Facebook-oldalán van egy olyan poszt is, amely arról szól, hogy aki levelezni szeretne vele, annak először kapcsolattartó nyilatkozatot kell kérnie, amelyet aztán a börtönnek is engedélyeznie kell. Egy másik posztban még januárban azt kérte, ha valakinek van ötlete, mivel lehetne foglalkozni az ő helyében, írja meg.

Zushclag 1998 és 2004 között volt az MSZP parlamenti képviselője. 2011-ben azért ítélték el letöltendő szabadságvesztésre, mert 2003-ban társaival különböző fiatal baloldali szervezeteknek pályázatokon juttatott 72 millió forint közpénzt ellenőrizhetetlen módon költötték el. Zuschlag körül akkor is nyomoztak, amikor kiderült, hogy Vas megyében fiktív adatokat tartalmazó jegyzőkönyvekkel hozott létre fiktív alapszervezeteket.

zuschlag

Zuschlagot hat év börtönre ítélték, de ebbe beleszámították azt az időt is, amit előzetes letartóztatásban töltött, ezért szabadulhat most.

A Zuschlag-perben Gyurcsány Ferencet is meghallgatták tanúként, korábban pedig a neve felmerült egy olyan videó révén is, melyben egy Weiszenberger nevű MSZP-s önkormányzati képviselő azzal henceg, hogy a Zuschlag révén szerzett kapcsolataival pályázati pénzeket tud megszerezni, és az egyetlen feltétel az, hogy a pénz egy részét vissza kell folyatni a „minisztériumba”.

Korábban akkor került bele a hírekbe, amikor 2004-ben a Terror Házánál tartott sajtótájékoztatón a Hír tévé kamerája előtt viccelődött a holokauszt áldozatain. Emiatt le kellett mondania országgyűlési képviselői mandátumáról.