Két éve nem tud megszabadulni halott férje MÁV-bírságától

2013.08.29. 08:44

Több mint 24 ezer forintot kellett volna kifizetnie Kopasz István Pálnak, mert a jegyzőkönyv szerint jegy nélkül utazott 2011 augusztusában, írja a Délmagyarország.

A 70 éves férfi levélben válaszolt, hogy tévedésről lehet szó, mert a kiküldött lapon nem stimmelt sem a születési dátuma, sem az anyja neve, ráadásul ő már ingyen utazhatott volna. Nem sokkal később, 2012 februárjában meghalt. Erről a MÁV még nem tudhatott, az özvegy meg is kapta a felszólítást, hogy a követelésüket továbbra is fenntartják.

Kopasz István Pálné egy hónappal később bement a szegedi nagyállomásra, hogy lezárhassa az ügyet, arról is vitt hivatalos dokumentumokat, hogy a férje elhunyt. Az ügyintéző akkor azt mondta, hogy elnézést kérnek, eltekintenek a büntetéstől. Ennek ellenére szeptemberben az asszony újra csekket kapott, de az már csak 16 395 forintról szólt.

Továbbra sem fizette be, így egy hete megint jött a felszólítás, hogy nem egyenlítette ki a tartozását, és ezt 30 napon belül tegye meg. Az özvegy az okmányirodában utánajárt: csak ő van bejelentve azon a lakcímen, amelyre küldték a bírságot.

A MÁV sajnálja, hogy az ügy ilyen sokáig elhúzódott, de nyitott arra, hogy mindenki számára megnyugtatóan rendezzék.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport