Pisztollyal tankolt a magyar titkosügynök

2013.08.29. 11:54 Módosítva: 2013.08.29. 11:56

Fegyveresen elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt nyomozást rendelt el a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat egy hivatásos állományú tagja ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi augusztus 28-án este nyolc körül egy XIII. kerületi benzinkútnál tankolt, ahonnan fizetés nélkül akart távozni. A benzinkutas odalépett az autóhoz, mire a gyanúsított dulakodni kezdett vele, majd a jobb első ülésről elővette lőfegyverét és ráfogta a kútkezelőre. Azzal fenyegetőzött, hogy ha nem engedi el, lőni fog.

A benzinkutas hátralépett, majd megkerülte az autót. Sikerült kinyitni a kocsi első ajtaját, ahonnan kivette az ülésre visszatett pisztolyt. A gyanúsított ezután elmenekült. Mint kiderült, az autóján hamis egyedi azonosító jel volt.

A férfit a rendőrség még aznap este elfogta és a Budapesti Nyomozó Ügyészség ügyészei mára virradó gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás gyanújával, valamint  egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt indul eljárás. A gyanúsítottat a Budapesti Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette és indítványozza előzetes letartóztatását.