Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Törvény az MNB-PSZÁF összevonásáról

2013.08.30. 21:54

Részletesen tárgyalja az Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) összevonása körüli módosításokat az a törvényjavaslat, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken nyújtott be a parlamentnek.

Az Országgyűlés honlapján megjelent javaslat a törvényeken vezeti át a változást, vagyis kicseréli PSZÁF-ot az MNB-re a szövegekben, de több helyütt a felügyeletet a "pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét ellátó szerv"-nek nevezi. A módosuló törvények többsége pénzügyi jellegű, de változik például az önkormányzati, a verseny-, illetve a fogyasztóvédelmi törvény is.

Az MNB és PSZÁF összevonásáról augusztus elején pozitívan nyilatkozott az Európai Központi Bank (EKB), mivel véleményük szerint ez az integrált intézményi felépítés fokozni fogja az MNB hozzájárulását a pénzügyi stabilitás megóvásához és a rendszerszintű kockázatok megelőzéséhez, illetve kezeléséhez.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek