Előzetesbe kerül a tömegbaleset okozója

MTI/Index
2013.08.31. 10:17 Módosítva: 2013.08.31. 12:03

Az M5-ös ugyanazon szakaszán, a pénteki baleset helyszínétől nem messze, a 24-es, illetve a 31-es kilométernél szombaton reggel is történt két baleset: először négy, majd három autó ütközött össze.

Az első balesetben érintett négy autóból három külföldi, egy pedig magyar, az utasok közül egy kisfiút megfigyelésre kórházba szállítottak. További sérültekről a rendőrség nem tud. A két baleset miatt az érintett pályaszakaszon egy sávon halad a forgalom, torlódnak a járművek, aki teheti, Újhartyánnál térjen le az 5-ös főútra.

Szombaton délelőtt fél 11 körül négy autó ütközött össze az autópálya főváros felé vezető oldalán, a 35-ös kilométernél. A baleset során csak anyagi kár keletkezett, senki nem sérült meg. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom, a baleset miatt jelentős torlódásra kell számítani.

Tiszaugnál is durván koccantak

Négy ember sérült meg szombaton reggel a tiszaugi Tisza-hídnál, ahol egy kamion három személyautóval ütközött. A baleset reggel 8 órakor történt, egyelőre tisztázatlan körülmények között. A mentési munkák teljes útzár mellett folynak, Lakiteleken keresztül, a Tiszaalpár-Csongrád útvonalon, illetve Tiszakécskén keresztül, Szolnok irányában lehet kikerülni a lezárt útszakaszt.

Baleset volt az M1-es autópályán is, Mosonmagyaróvár közelében szombat délután. Két emebr sérült meg.

Előzetesben a bolgár kamionos

Kezdeményezték az előzetes letartóztatását annak a bolgár kamionsofőrnek, aki az alapos gyanú szerint a három halálos áldozatot követelő, péntek hajnali tömegbalesetet okozta az M5-ös autópályán.

Péntek hajnalban egy bolgár kamion rohant bele egy kocsisorba az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26-os kilométernél, Ócsa és Gyál között. A balesetben hárman meghaltak, mindhárom halálos áldozat román állampolgár. A mentőszolgálat munkatársai harminc sérültet láttak el, illetve szállítottak kórházba. A sérültek többsége külföldi, közülük többen életveszélyes állapotban vannak.

A Belügyminisztérium az MTI-hez korábban eljuttatott közleményében azt írta: egy bolgár rendszámú kamion bolgár állampolgárságú vezetője az M5-ös autópályán Kecskemét irányából Budapest felé haladva fékezés nélkül belehajtott az előtte torlódás miatt lassító gépkocsioszlopba. Az ütközés akkora erejű volt, hogy három személyszállító kisbuszt és hat személygépkocsit tört össze, némelyiket a felismerhetetlenségig.

Augustin Hagiu, a Román Fuvarozók Szövetségének elnöke a román Mediafax hírügynökségnek azt mondta: a balesetet okozó 42 tonnás kamion 70-80 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, a baleset helyszínén nem voltak féknyomok. Szerinte szinte biztos, hogy a sofőr elaludt a kormánynál. A PMRFK péntek este őrizetbe vette a kamion 26 éves vezetőjét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport