no

A rendőrség fizet az izsáki agyonverésért

2013.09.03. 20:25 Módosítva: 2013.09.03. 20:37

Hajlandó a rendőrség peren kívül megegyezni az izsáki rendőrőrsön áprilisban kihallgatás meghalt Bara József hozzátartozóival, írja a Blikk. A lap felidézi: néhány hete még úgy tűnt, a rendőrség vitatja a kártérítés jogalapját, ám mostanra már csak az a kérdés, hogy elfogadják-e a hozzátartozók által követelt milliós nagyságrendű kártérítést.

Barát két rendőr, B. Viktor és B. Csongor vitte el április elején kihallgatásra, egy motorfűrész ellopásával gyanúsították. A kihallgatáson a később elkészült orvosszakértői jelentés szerint a férfit szinte szó szerint agyonverték – halálát végül terjedelmes zsírszövet-roncsolódásból fakadó fulladás okozta –, bár a rosszulléte miatt hívott orvosnak először azt mondták, hogy dulakodás közben ráestek és beletérdeltek a hasába. Az eset után kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanújával előzetes letartóztatásba helyezték a két rendőrt, B. Viktort és B. Csongort.

A család júliusban jelezte, hogy kártérítésre tartanak majd igényt. Az áldozat hozzátartozóit képviselő Magyar György a lapnak most azt mondta: a rendőrség is tett egy ajánlatot, „és mi is, ezek nem álltak nagyon messze egymástól. Ez nem meglepő, hiszen mindkét fél az eddigi bírói gyakorlatból indult ki”.

A rendőrség 8 napon belül ad végleges választ a Bara család követeléseire, írja a lap. A peren kívüli megegyezés természetesen nem jelenti azt, hogy az emberöléssel gyanúsított rendőröknek nem kell bíróság előtt felelniük: büntetőügyükben a Bács-Kiskun Megyei Ügyészség tovább folytatja a nyomozást.