Bezárták a kirabolt házba a rablót

2013.09.03. 16:41 Módosítva: 2013.09.03. 16:42

Hétfő este tört be egy vecsési családi házba a 41 éves gyáli R. Pál, aki az akciójával versenybe szállt a világ legbénább rablója címért. Rabolnia ugyan sikerült, távoznia viszont nem, a rendőrök a tetthelyen fogták el – derül ki a rendőrség közleményéből.

A férfi hétfő éjjel 10 óra körüli tört be a vecsési családi házba, amely nem volt üres. Amikor a rablót az otthon tartózkodó 21 éves nő tetten érte, R. megszorította a nyakát, és egy késsel a kezében készpénzt követelt tőle. A nő a pénzt át is adta, a történet azonban ezzel nem ért véget.

kes
Fotó: Police.hu

A megtámadott nő, és a szintén a házban tartózkodó ismerőse ugyanis a pénz átadását követően kirohant R. elől a házból, és bezárta annak ajtaját. Ezután riasztották a rendőröket, akik hamarosan a helyszínre érkeztek, és a tetthelyen fogták el a bezárt rablót. R.-t előállították, kihallgatták, majd őrizetbe vették, derül ki a közleményből. Az viszont nem, hogy a rablót, miután bezárták, miért nem próbált a családi ház egyik ablakán át menekülni.

Nem az ő egyetlen rabló, akit bezártak. Néhány éve egy kecskeméti pénzváltót akart kirabolni egy 23 éves férfi, aki ráadásul még pénzt sem kapott. Miután Woody Allen-i ihletettségében felmutatta a pénztárosnőnek a BOMBA VAN NÁLAM, 5000 EURO feliratú lapott, az asszony egy gombnyomással bezárta az ügyféltér ajtaját, és a férfi csapdába esett a golyóálló üvegekkel ellátott helyiségben (cetlis bankrabló volt Budapesten is: tavaly májusban egy Nyugati téri bankfiókban, ő, miután átadta papírra írt követelését, a személyi igazolványát is odaadta – azt mondták, csak így tudják átadni a pénzt –, majd leült a többi ügyfél közé, és még a biztonsági őrrel is szóba elegyedett).

És volt egy férfi, aki el sem jutott odáig, hogy raboljon. Három éve egy békésszentandrási takarékot akart kirabolni: miután fegyverrel és egy szeménél kivágott sapkában jelent meg a takarékszövetkezeti kirendeltségnél, az ott dolgozók ki sem nyitották ki az ügyféltérbe nyíló elektronikus ajtót. Bár, üres kézzel, menekülni próbált, nem járt sikerrel, a szarvasi rendőrök gyorsan elfogták.

Ki volt a leglúzerebb rabló?