Elfogták az Erzsébet körúti késelőt és társait

2013.09.04. 14:32 Módosítva: 2013.09.04. 14:36

Elfogták a fővárosi Erzsébet körúti érmebolt tulajdonosának támadóit, jelentették be a rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján.

A tizenkilenc éves debreceni A. Tibor hétfőn délután ment be a régi pénzeket árusító üzletbe. Készpénzt követelt, majd szinte azonnal támadott, többször megszúrta a boltost. Ezután felmarkolta a keze ügyébe eső régi pénzeket, többnyire a kilencvenes években kibocsátott forintokat.

A boltos súlyosan megsérült, a legmélyebb szúrás tizenöt centiméter mély volt, a nyakát és a tüdejét érte. A legveszélyesebb sérülés a gyomrát érte, a beleit is megsértette, ezért még hétfő este megműtötték. A támadás után a férfi a szomszédos üzletbe ment át segítségért, innen hívták ki a mentőket és a rendőrséget. A támadó addigra elmenekült.

A férfi állapota azóta javult, másnap már a rendőrségi nyomozást is segíteni tudta. Becslése szerint az elvitt pénz mai forgalmi értéke hetvenezer forint.

24 órán belül elfogták az érmebolt alkalmazottjának támadóit

A rendőrség kedden este és szerda hajnalban fogta el a debreceni elkövetőket, még tisztázni kell, hogy a bűncselekményben kinek milyen szerepe volt. A. Tibor egyedül szúrta le a boltost, de két másik férfi is érintett az ügyben. Egy harmincöt és egy ötvenéves, szintén debreceni férfit tartóztatott le a rendőrség, egyikük a leszúrt boltos korábbi üzletfele volt, ő felbujtó lehetett.