Bernadett
-2 °C
4 °C

Felszabadítanák a siófokiak az Ezüstpartot

2013.09.05. 08:53 Módosítva: 2013-09-05 08:54:14

Közel háromszáz aláírást gyűjtöttek össze a siófokiak azért, hogy bontsák el az Ezüstpart Balaton-parti sétányát kettészelő kerítést, írja a sonline.hu. Az aláírásokat tartalmazó íveket a városházára juttatták el. Ebben azt kérik, hogy mindenki használhassa az egykori Hotel Széplak területéhez tartozó, régóta használaton kívül lévő területet. A siófokiak az javasolják, hogy az önkormányzat a terület tulajdonjogát szerezze meg a magyar államtól.

A tiltakozókkal Siófok vezetése is egyetért – közölte az önkormányzat sajtóreferense. A volt minisztertanácsi üdülő a SZOT-korszak egyik maradványa. A kihasználatlan épület állaga romlik, a szálló strandjánál a partvédőmű is lehangoló látványt nyújt. A városvezetés az elmúlt öt évben már többször tett javaslatot az államnak arra, hogy ingyenes vagyonátadással biztosítsa a lehetőséget a Hotel Széplak előtti, közvetlen vízparti parti sáv nyilvános sétánnyá alakítására.

Két évvel ezelőtt a polgármester azt kezdeményezte, hogy az állam a víziközmű-vagyonért cserébe adja át a városnak a Hotel Széplakot. Eddig a város egyetlen javaslata sem hallgattatott meg, a lakossági tiltakozás azonban ismét lendületet adhat a hosszú évek óta óhajtott kerítésbontás ügyének.