Ketten csatlakoztak Bajnai szövetségeséhez

2013.09.05. 16:54

„A Párbeszéd Magyarországért–hoz csatlakoztak Árvai Péter és Mach Péter önkormányzati képviselők. A korábban az LMP-ben politizáló belvárosi és pesterzsébeti képviselőkkel együtt tizenhatra nőtt a PM fővárosi önkormányzati képviselőinek száma″ – írta a Facebookon Scheiring Gábor PM-es független országgyűlési képviselő.

A 20. kerületi képviselő, Mach Péter blogján többek között azzal indokolja lépését, hogy „nem hiteles a bezárkózáson alapuló jobboldali zöld politika, mert ez eleve képtelenség″. Szerinte a „Lehet Más a Politika alapítói által megfogalmazott eredeti küldetést a továbbiakban azok képviselik, akik az együttműködést választják a bezárkózás helyett; a karakán ellenzéki kiállást a kollaboráció helyett″.

LMP-s forrásból úgy értesültünk, Mach a párttagságát már egy jó ideje felfüggesztette és a Párbeszéd Magyarországért politikusaival működött együtt, noha a szakításhoz vezető januári kongresszuson még a Bajnai Gordonékkal való együttműködést ellenző többséggel szavazott. Mach többek között részt vett a PM Sándor-palota előtti júniusi sátras akciójában is.

Árvai Pétert 2010-ben az LMP jelölte képviselőnek, de nem volt tagja a pártnak.

Megkerestük Schiffer Andrást, az LMP társelnökét, aki nem kívánta kommentálni a hírt, mert szerinte az méltatlan lenne.