Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán-esküvő: már a Margit körúti templomnál is aszfaltoznak

2013.09.06. 09:56 Módosítva: 2013-09-06 12:17:01

A Margit körúti ferences templom mögötti parkban is készülnek Orbán Viktor miniszterelnök lányának hétvégi esküvőjére. A kormányfő lányának esküvője a templomban lesz, a lakodalmat a vőlegény családjának tanyáján, Tükröspusztán tartják. 

Péntek reggel a Rómer Flóris útról nyíló, a parkon keresztül vezető gyalogosjárdát is rohamtempóban elkezdték felújítani. A pár tíz méteres szakaszon vezető utat több helyen feltörték, jelenleg öt-hat munkás pakolja a betontörmeléket. Az Index tudósítója megkérdezte a munkásoktól, miért éppen most újítják fel a járdát, amire azt a választ kaptunk, hogy „mert lesz az Orbán lány esküvője, és addig be kell fejezni”.

A parkban péntek reggel nagyjából tíz másik munkás is dolgozott zöld kertészeti munkaruhában, ők az avart szedték össze. Az Indexnek elmondták, körülbelül havonta szokták takarítani a parkot. Egyikük hozzátette: szerinte a mostani takarítás azért esett péntekre, mert szombaton lesz a miniszterelnök lányának az esküvője.

Nem is nyilatkoztak

A járdát felújító munkások sárga láthatósági mellényt viselnek, melynek feliratán a következő szerepel: Puhi-Tárnok Út- és Hídépítő Kft. Egyikük a hátára mutatva azt mondta, hogy nem az önkormányzattól jöttek, hanem a céget képviselik.

Cikkünk megjelenését követően azonban a cég közleményt küldött szerkesztőségünknek, melyben a következőt írják: „A helyszínen dolgozók nem a PUHI-TÁRNOK Út- és Hídépítő KFT alkalmazottai, hanem a Társaságunk által megbízott alvállalkozó alkalmazottai, akik nincsenek feljogosítva arra, hogy bármilyen kérdésben nyilatkozzanak, így ennek megfelelően nem is nyilatkoztak Önöknek.″

A Puhi-Tárnok egyik munkatársa, Bán Beatrix az Indexnek telefonon azt mondta: a konkrét munkáról nem ad felvilágosítást, de van több élő szerződésük is a II. kerületi önkormányzattal.

Balesetveszélyes járdaszakasz

Felhívtuk ezért az önkormányzatot is. A II. kerületi önkormányzat munkatársa kérdésünkre azt válaszolta, hogy biztosan nem az ő megbízásukból javítják a járdát a parkban. Újbóli kérdésünkre azonban a kerület sajtóreferense azt válaszolta, rosszul tettük fel telefonon a kérdést, és azt mondta, a szóban forgó járdafelújítás esetében valóban önkormányzati megbízásról van szó.

A II. kerület tájékoztatása szerint az önkormányzat „az éves tervek és szerződések szerint jelenleg kb. 30 helyszínen folytat közterület karbantartási munkálatokat.″ Válaszukban a következőket írták a munkálatokról: „Ennek egyik helyszíne a Mechwart tér, amelynek semmi köze a Margit körúti templom és a templomhoz vezető gyalogos útvonalak egyikéhez sem.(Kérem, nézzen a térképre.)

A Papkert focipályájának oldalában található balesetveszélyes járdaszakasz javításának szintén nincs köze az Önök által említett rendezvényhez. A kivitelező cég alkalmazottjának tulajdonított állítás valóságtartalmát nem tudjuk ellenőrizni, nem is tartjuk relevánsnak. Tudomásunk szerint az érintett cég meg fogja tenni a szükséges lépéseket az ügy tisztázása érdekében. Bízunk abban, hogy az Index internetes újságot nem zavarja, hogy az II. Kerületi Önkormányzat végzi a feladatait, igyekszik rendezett és biztonságos környezetet kiépíteni és fenntartani.″

Közben megkerestük a Miniszterelnökséget is, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerint nincs közük a felújításhoz:

„Ön eltévesztette a házszámot. Miért kellene a Miniszterelnökségnek egy kerületi járdafelújításról tudnia? Kérem, a II. kerületi gyalogosforgalom megkönnyítésével kapcsolatos beruházás ügyében a terület kezelőjéhez/tulajdonosához szíveskedjen fordulni” – válaszolta a sajtófőnök.

A Tiborcz-birtokon is aszfaltoznak

Csütörtökön írta meg a hvg.hu, hogy a lagzi helyszínére, a tükröspusztai Tiborcz-tanyára vezető utat is leaszfaltozták, a vagyonkezelő Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ szerint azért, mert az utat átadták a helyi önkormányzatnak, és ilyenkor el szoktak végezni bizonyos munkákat.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerint nem igaz, hogy Orbán Ráhel, a miniszterelnök lányának esküvője miatt utat újítanának fel: „A miniszterelnök lányának lakodalmát a násznép az ország egyik legkátyúsabb útján fogja megközelíteni, az érintett tanyához vezető úton semmiféle kátyúzás, állagjavítás nem történt”.