A reformkommunista látta fejre állni a Zastavát

2013.09.06. 16:20

Egy rosszul sikerült előzés miatt borulhatott fel pénteken kora délután egy szerb rendszámú Zastava az 55-ös úton Domaszék közelében - írja a Délmagyar.hu.

Géczi József Alajos, volt MSZP-s parlamenti képviselő szemtanúja volt a történteknek. "Az előzött Zastava vezetője valószínűleg megijedt, félre rántotta a kormányt, majd az árok szélén megpattanva addig pattogott, amíg megpördült, és felborult. Az összetört kocsit vezető férfi ki tudott mászni a törött ablakon keresztül, a nőt pedig kihúzták. A meggondolatlanul előző autó megállás nélkül továbbhajtott" - mesélte az egykori képviselő.

A balesetben senki sem sérült meg. Az összetört Zastavát a tűzoltók állították talpra.

Géczi József Alajos 1975-ben belépett a Magyar Szocialista Munkáspártba - írja a parlament.hu életrajzi cikke. 1988 õszén az MSZMP-n belül szervezõdött reformköri mozgalom egyik alapítója volt. 1989-ben a rövid életû Demokratikus Magyarországért Mozgalom ügyvivõje lett. 1989. október 7-én, az MSZMP átalakuló kongresszusán belépett a Magyar Szocialista Pártba, az országos elnökség tagjává választották. 1994 õszéig töltötte be e tisztét. 1991. február 26-án lett országgyûlési képviselõ, miután a Demény Pál halálával megürült helyre õt jelölték az MSZP országos listájáról.