Meleg, de esősebb hét következik

2013.09.08. 18:02

Eleinte helyenként kevés fátyolfelhő lesz az égen, majd estétől a Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet. Az éjszaka második felében ott már eső, zápor is lehet – írja az OMSZ honlapján. A hőmérséklet késő este 13 és 20 fok között alakul.

A következő két hétben a Kárpát-medence térségében az ilyenkor megszokott hőmérsékletű időre számíthatunk. Az első héten a nyugati területeken inkább hűvösebb, keleten melegebb, míg a második héten átlagos, vagy egy kissé hűvösebb idő valószínű. Csapadékból eleinte az átlagosnál több, majd átlagos mennyiség várható.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőtől nedvesebb légtömegek áramlanak fölénk, így nyugat felől megnövekszik a felhőzet, kezdetben nyugaton, délnyugaton, majd egyre nagyobb területen számíthatunk csapadékra a nap második felében, valamint zivatarok is kialakulhatnak, de többfelé még mindig 25 fok köré melegszik majd a levegő.

Kedden kevesebb helyen számíthatunk záporokra, időnként a Nap is kisüthet. A legtöbb helyen 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A hét közepén többfelé számíthatunk esőre, záporokra, esetleg zivatarok is. Hajnalonként enyhébb lesz az idő, napközben kissé visszaesik a hőmérséklet.