Orbán kiosztott egy pápai képviselőt

2013.09.09. 15:43

Ultimátumot adott a bankoknak: ha novemberig nem rendezik a devizaahitel-szerződéseket, a kormány nélkülük lép. Az ülésteremben két politikus-szakkomentátor, a fideszes L. Simon László és az MSZP-s Lukács Zoltán szól hozzá a közvetítéshez. A nép hangját a rákosrendezői pályaudvar melletti kocsmából tolmácsoljuk.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Elfogadja a fideszes Németh Szilárd István interpellációjára adott választ?

  • Németh Szilárd rezsikirály emelkedik szólásra és ugyanazt mondja, amit eddig. Kiegészítve a kéménysepréssel és a szippantással. Ki fogják találni, mivel folytatja: MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!!! Gyakorlatilag elismétli Orbán Viktor halott csecsemőknek is elküldött győzelmi levelét. A kormány teljesítménye tetszik neki. Ezért interpellál? Fónagy János aránylag nyugodtan válaszolhat, van esély, hogy válaszát elfogadják. Ő is kizárólag a közüzemi díjak szűk univerzumában kering. Ha kicsit távolabb nézne, meglátná azokat a költségeket, amik a rezsicsökkentés összegének többszörösét veszik el a családoktól. De nem néz. Az interpelláló képviselő viszontválaszát így kezdi: államtitkár úrnak teljesen igaza van. Na erről ennyit.

  • Már előre látható volt, hogy nem lehet időben átállni az új pénztárgépekre, de a határidő augusztus 31-én lejárt. Újabb határidők és módosítások vannak, amelyek erdejében elvesznek a kereskedők, mondja az MSZP-s Tóth Csaba. mikor próbálják összhangba hozni a szabályokat, hogy fog így befolyni a remélt 95 milliárd áfabevétel.

  • Mi az a pénztárgépkáosz?

    Spirk kolléga cikkéből kiderül:

    Szeptemberben már nem használhatják a boltok, vendéglátóhelyek és szolgáltató cégek a hagyományos pénztárgépeket. Legalábbis elvileg. A gazdasági tárca az online kasszák bevezetésének újabb, négy hónapos halasztása után elfelejtette módosítani azt a miniszteri rendeletet, amelyben az előző halasztáskor augusztus 31-re módosította az átállás végső határidejét, és egyben meg is tiltotta az úgynevezett kiskasszák ezen időponton túli használatát.

  • A türelmi idő okozza a félreértéseket, a kiskasszásoknak elég auguasztus 31-ig a bejelentkezési kódot felmutatni, hangsúlyozta válaszában Cséfalvay Zoltán. Az 50 ezer forintos támogatás december 15-ig igényelhető. Amúgy csak egyszer módosítottak határidőt a folyamatban, az átállás idején szankciókra nem kell számítani, ha a kereskedők a felkészülés feladatainak eleget tesznek.

  • Elfogadja a Tóth Csaba (MSZP) interpellációjára adott választ?

  • Miért kellett pályázatot kiírni a tavaly beszerzett garanciális rendőrségi járművekre közel nettó egymilliárdért, kérdezi a jobbikos Staudt Gábor. Érdekes, hogy kocsinként bruttó 500 ezer forintot szán az ORFK az egyévesnél fiatalabb autókra. Tényleg. Ilyen gyorsan amortizálódnak az Opelek, Skodák és Mercedesek a rendőrségen?

  • Pénztárgép ügyben Cséfalvay államtitkár válasza után egyetlen tenyér sem csattant az ülésteremben. Ilyet még nem is láttam. Ha most nem hullanak fejek a Fidesz frakcióban, akkor elszabadulhat a pokol. Legközelebb mi lesz? Valós kérdéseket tesznek fel a kormánynak? Elolvassák az előterjesztéseket szavazás előtt? Most kell lépni, mert ebből baj lehet.

  • A most interpelláló Staudt nagy felszólaló: Az Országgyűlés 2010-es megalakulása óta idén először nem Schiffer András (LMP) vagy a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás beszélt a legtöbbet, hanem a jobbikos Staudt Gábor. Ő 14 órát beszélt. Most a rendőrautók beszerzésének részleteiről kérdez.

  • Fagyos lehet ma a hangulat a baloldalon

    Miközben Gyurcsány Ferenc Skodával Felcsútra utazik és felcsap oknyomozó újságírónak, úgy tűnik, az MSZP nem kér belőle: pártjával, a Demokratikus Koalícióval együttműködnének, de a volt miniszterelnököt sem egyéni, sem listás helyen nem látnák szívesen.

  • Jó hogy több mint kétezer autót tudott beszerezni a rendőrség, amiket lízingel, de a garancia csak 100 ezer kilométerig szól, válaszolta Kontrát Károly belügyi államtitkár. Igen, bruttó egymilliárdért szereztek 127 Mercedest is. Ezek az autók a készenléti rendőrségnek és a bűnügyi szakértőknek kellenek.

  • Ezt csinálta Bajnai, míg Orbánéknál lagzi volt

    Tegnap otthon, Baján köszöntöttük a 90 éves nagymamámat. Azt mondta: az erős hit és a nagy család volt az, ami átsegítette a huszadik század nehézségein. Isten éltessen, Nagyi!

    1275910 10151621308220885 1930789644 o
    Fotó: Bajnai Gordon / Facebook
  • hogy egy újabb öninterpelláció következik. A KDNP-s Tarnai Richárd arra kíváncsi, hogy segítették-e a közigazgatási reformok Magyarország versenyképességét. Ezt nem közvetítjük.

  • Apró érdekesség: A KDNP-s politikus, aki ”Kisegítették-e a közigazgatási reformok Magyarországot a súlyosan versenyképtelen helyzetbõl?” címmel interpellálja saját kormányát éppen, álruhában járta a hivatalokat a nyertes választásokat követő évben, írta meg akkor a Blikk. A KDNP képviselője farmerben és ingben járt a munkaügyi vagy földhivatalokba, és tesztelte, hogy bánnak az ügyfelekkel. Rengeteg jó élménye volt, egyszer még szépfiúnak is nevezték. Tarnai így nyilatkozott az ötletről: „Az ötletadó Mátyás király volt, aki álruhában járta az országot, az öt gyerekemnek szívesen mesélek róla. Szeretném megtudni, hogy bánnak az emberekkel, és utána a vezetővel beszélgetek. Jó lenne, ha mindenhol kedves ügyintézőkkel találkoznánk”.

  • Legalábbis a restiben. A vendégek inkább a kocsma udvarán iszogatnak és csak akkor vetnek egy pillantást a tévéközvetítésre, amikor a pulthoz kell menniük rendelni. Néhányan anyáznak, hogy miért nem sportot nézünk vagy zenetévét. Ki kell mondanunk: a kocsmapolitológia halott!

  • Tarnai Richárd (KDNP) azt kérdezi: „Kisegítették-e a közigazgatási reformok Magyarországot a súlyosan versenyképtelen helyzetből?" Fogadjunk, hogy az jön ki a végén, hogy kisegítették. Lássuk. Rétvári Bence szerint igen, kisegítette nagyon. Ő még azt is az előző kormány szemére veti, hogy kirúgta a köztisztviselőket. Velük ellentétben, akik minden egyes embert a helyükön hagytak és vigyáznak rájuk, mint a hímes tojásra. Ám nem ez a lényeg, hanem, hogy kisegítették-e Magyarországot a közigazgatási reformok a súlyos versenyképtelenség állapotából. Nem nagyon lehet érteni a kormánypárti hangoskodás miatt, de a gesztusaiból úgy, látom megnyugodhatunk. Kisegítette. Tarnai képviselő úr elfogadta a választ őszinte döbbenetünkre.

  • a hétvégi Nike Félmaratonon. Kumin Ferenc, a kormányzati bronzérmes írja Facebook oldalán:

    jól szerepelt a kormány egyik tagja, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki elismerést érdemlő 1:45:21-es időt ért el. Volt még nála is gyorsabb államtitkár tegnap, Szijjártó Péter 1:29:28-as ideje figyelemre méltó teljesítmény (az összesített 287. helyezett a 7300 befutóból), különösen az én 2:09:28-as időmmel. Gratulálok ezekhez az eredményekhez, és minden sikeresen befutónak!

    (via http://paldanielrenyi.tumblr.com/)

  • Most jönnek az azonnali kérdések.

  • Az MSZP-s Gőgös Zoltán a pápai húsgyár helyzetéről érdeklődik. A kormány elengedte az önkormányzat és a vállalkozás kezét. A beszállítókat részlegesen kártalanítják és nem tudni mi lesz október után, amikor az utolsó béreket kifizetik a 100 éves vállalatban. Az egyetlen megoldás Gőgös szerint az lenne, ha a nemzeti vagyonkezelő átvenné a céget, rendezné az adósságokat és újraindítaná a gyárat.

  • Megpróbáljuk életben tartani a gyárat, azon a környéken ez a foglalkoztatási adatokat nézve kulcskérdés, válaszolta Orbán Viktor. Vannak letartóztatások és rossz gyanús ügyek is a háttérben. A helyzet a kormányfő szerint a felvett hitelek miatt zűrösnek is nevezhető és maradhat kifizetetlen beszállító. Gőgös megismétli, hogy a megoldás az lehet, ha az MNV átveszi a pápai húsgyárat, nincs más alternatíva.

  • Nem érzi arcátlannak, hogy sok milliárdot odaadnak egy ellenőrizetlen cégnek, majd ön megtámad minket? - kérdez viszont Orbán Gőgös Zoltánnak. A pápaiak számíthatrnak ránk, de ön sajnos nem, hangzik a kormányfői válasz.

  • Most ismét Orbán beszél a tévében, egy kocsmai szakértő, aki hamburgerezni tért be, csak annyit jegyez meg, hogy a kormányfő be van rekedve, "biztos a lagzi miatt". Egy másik vendég arra figyelt fel, hogy Rogán Antal valamit nagyon néz a pad alatt. A resti népe képtelen megfejteni, mi lehet a permanens megtekintés tárgya.

  • Vágó Gábor kiosztja a Nap Nyakkendője-díjat

    Az LMP-s képviselő szerint „mint legtöbbször, a korelnök úr az egyértelmű befutó a lila fehér pöttyös nyakkendővel″! A parlament korelnöke 2003 óta folyamatosan az 1921-ben született Horváth János. Mindenesetre rendes dolog, hogy nem magát hozza ki győztesnek, hiszen Vágótól sem áll távol az extrémebb nyakkendők bevállalása.

  • A születések számát nézve az EU 27-ek között Magyarország az utolsó helyeken kullog, szóval fogy a magyar, ha máshogy nem, hát úgy hogy külföldre vándorolnak, ahol kiszolgáltatott helyzetben dolgoznak, mondja a jobbikos Z. Kárpát Dániel, aki nemzeti kataklizmát vizionál. Orbán szerint ez a következő évtizedek fontos kérdése, a magyar pedig veszélyeztetett fajta. A kormányfő szerint a külföldi munkavállalás nem drámai dolog, a kormány próbálja Magyarországot vonzóvá, családi életre alkalmassá tenni. A gazdasági teljesítmény javulásával a következő választások után hatékonyabb lépéseket is lehet tenni ebben az ügyben, zárta válaszát Orbán.

  • Amikor Orbán arról beszélt, hogy "itt ültünk az elmúlt három évben", a kocsma egyik törzsvendége rávágta: "Mi is!"

  • Igaza lehet a rákosrendezői resti közönségének: egy azonnali kérdésre adott válasza végén elég csúnyán köhög a kormányfő, nem tűnik a valóságtól elrugaszkodott következtetésnek a hétvégi lagzit sejteni a háttérben.

  • Nem emlékszem, hogy Orbán valaha is komcsizott volna a Parlamentben az MSZP-re utalva, de persze könnyen lehet, hogy tévedek. a miniszterelnök a Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselőnek adott viszontválaszában ragadtatta el magát kicsit. Vajon egy MSZP-snek a büfében lenácizná a Jobbikot?

  • Amikor Orbán feláll, mindig azzal kezdi a válaszadást, hogy begombolja a zakóját, majd amikor leül, kigombolja. Most már kijelenthetjük, hogy a kocsmában valóban a lényegre figyel mindenki.

  • Vágó Gábor azt a statisztikát idézi, amely szerint a versenyképességi rangsorban a 67. helyre süllyedtünk. Az okok épp azok, amik ellen a kormány állítólag küzd: a magas adók, a magas hitelkamatok, a korrupció és a kiterjedt bürokrácia. Ma 10 ezerrel kevesebb az adófizető, a vállalatok sorban számolják fel önmagukat. Szerintem is magasak az adók, csökkenteni kell a kamatokat is, mondja Orbán. 1 800 000 adófizető tartotta el az országot, én ezt a számot néztem, három év alatt oda jutottunk, hogy ma közel 4 millióan fizetnek adót. "Ez nem semmi", mondja Orbán. Vágó szerint viszont ez az emelkedés nagyrészt a közmunkának köszönhető, a kormányfő pedig a korrupcióról egy szót sem szól. Orbán szerint a korrupciós mutatókban jobban állunk, a beruházások pedig nőnek, "vagy lemaradtam valamiről?" "Lehet, hogy beérett három év munkája? Miért nézik le a közmunkásokat? Becsülje meg őket, ők már nem segélyért állnak sorba" - mondta Orbán.

  • Bajban van a világhírű Pető Intézet, szemlézi az Indexet a szocialista Pál Béla. A 420 millió támogatásról kiderült, hogy ez amúgy is járna az intézménynek. Egy intézményre szabott normatíva lenne a megoldás az intézet igazgatója és Pál Béla szerint. Hoffmann Rózsa a Pető Intézet nyilatkozatát olvassa fel, amelyben el akarják kerülni, hogy ebből bárki politikai tőkét kovácsoljon, és már 2005 óta - ezt Hoffmann külön hangsúlyozza - nehéz helyzetben vannak. Hoffmann szerint ezt a hungarikumot meg kell menteni. 423 millió támogatást adtak az ott folyó köznevelési munkára, és további egyeztetéseket kezdeményeznek és szponzorokban, adakozókban bíznak. Pál Béla erre politikai nyilatkozatot tesz: milliárdok mennek debreceni, felcsúti és más stadionokra, közben erre nincs pénz. Hoffmann válasza: az Emmi minden támogatást megadtak, amit meg kell adni. Ezen kívül számíthat szponzorokra az intézet.