Visszatérhet a miskolci kórház igazgatója

2013.09.10. 06:59

Nem találtak fertőzésre és szakmai-emberi mulasztásra utaló jeleket a miskolci koraszülöttek halála ügyében, ezért Csiba Gábor, a vizsgálat idejére felfüggesztett főigazgató jövő hétfőn visszatérhet az intézmény élére, írja a Magyar Nemzet kórházi forrásokra hivatkozva. A lap úgy tudja, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban augusztus elején történt halálesetek miatt indított vizsgálatnak pénteken lesz meg a végleges eredménye.

Augusztus elején öt nap alatt nyolc koraszülött hunyt el a miskolci kórház koraszülöttosztályán. Maga Orbán Viktor kezdeményezett vizsgálatot, a Nemzeti Nyomozó Iroda is nyomoz, az esetekről egyelőre semmilyen részletet nem hoztak nyilvánosságra. Az általunk megkérdezett koraszülött-ellátásban dolgozó orvosok szerint nem ritka a koraszülött csecsemők halála, de a nyolc haláleset kiugrónak számít. Felmerült, hogy a nagy meleg, esetleg a korábbi kórházi felújítás miatt juthatott valamilyen kórokozó a területre.

Mivel szerették volna biztosítani a pártatlanságot a vizsgálatnál, ezért Csiba Gábor főigazgató-főorvost állásából felfüggesztették, és a vizsgálat ideje alatt Nagy Gábor orvosigazgató vette át a kórház irányítását.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport