Mégsem bombát találtak a dorogi vasútállomásnál

2013.09.11. 16:48 Módosítva: 2013.09.11. 17:22

Tüzérségi lövedéket találtak az esztergomi vasútvonal felújítását végző munkások Dorogon – közölte a munkálatok állami beruházója, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. Hamarosan kiderült azonban, hogy egy fémrudat hittek robbanótestnek.

A NIF tájékoztatása szerint a dorogi vasútállomás közelében, a 111-es út dorogi útátjárójában találták a tüzérségi lövedéket az Esztergom-Piliscsaba vasúti szakasz felújításának befejező munkálatai közben.


Nagyobb térképre váltás

A Magyar Honvédség tűzszerészei megkezdték a környék kiürítését, közölte a NIF. A térképen az látható, hogy az átjáró Dorog belvárosában van.

Cikkünk megjelenése után nem sokkal a tüzérségi szóvivő már azt közölte: nem robbanótestet, hanem csak egy fémrudat találtak az építkezés helyszínét. A 100-150 méteres sugarú körben elrendelt lezárást ezért feloldották, és mindenki visszatérhetett otthonába.

A Budapest-Esztergom vasútvonalat 53 kilométer hosszan újítják fel uniós támogatással, 16 állomáson és megállóhelyen épül új peron, perontető, emellett korszerűsítik az utastájékoztatást, térvilágítást, a vasúti pályatestet, továbbá Aquincum és Pilisvörösvár között új második vágány, Óbuda és Piliscsaba között új elektronikus biztosítóberendezés készül, olvasható a NIF tájékoztatójában a beruházásról.