Trágárságokat üvölt a margitszigeti magamutogató

2013.09.11. 08:04
Özönlöttek az olvasói levelek, miután megírtuk, hogy több szemtanú szerint egy magamutogató férfi riogatja a futókat a Margitszigeten. Az alábbiakban a szemtanúk leveleiből közlünk néhány részletet. Szerettük volna, hogy ezekre a rendőrség is reagáljon, ugyanis több szemtanú állítja, hogy tett bejelentést, ugyanakkor az ORFK korábban azt mondta nekünk, náluk senki nem jelentette a margitszigeti magamutogatót. Az olvasói levelek fényében viszont újra érdeklődtünk náluk, egyelőre várunk a válaszukra.

Olvasóink levelei szerint a férfi 30-40 év körüli, és gyakran teljesen meztelenül végez önkielégítést, olykor különleges gyakorlatként futás közben teszi ezt. Többen említették, hogy fenyegető trágárságokat kiabál a férfi, és többen írták azt is, hogy félelmetesnek találják, ugyanakkor veszélytelennek tűnik. Egyik olvasónk, aki nemrég látta a magamutogatót, ezt írja:

Rendszeresen járok futni a Margitszigetre hétköznap reggelenként, a fél hét és fél nyolc közti intervallumban szoktam lefutni egy kört. A cikkben szereplő férfivel egyszer én is találkoztam, mégpedig két hete, ha jól emlékszem szerdán. Mindig zenével a fülemben futok, de aznap otthon felejtettem az mp3 lejátszómat. A Margitsziget Budára néző oldalán futottam, már nem messze a Margit hídtól, azon a részen, ahol a pálya elkezd közvetlenül a jobbról szegélyező bokrok-fák mellett menni. Egyszer csak egy ordító férfihangot hallottam, mégpedig valami olyan szöveggel, hogy: „Úgy seggbe k**nálak te ...!!” Hátranéztem, hogy vajon nekem szól-e a kedves óhaj, és megláttam nagyjából 20-25 méterre egy meztelen fickót (30-40-esnek saccoltam), aki a közvetlenül a bokrok mellett állt (amik mellett ugye az imént futottam el). A két kezét maga előtt tartotta (azt hiszem a szerszámát fogta) és rázogatta és azt ismételte, amit már fentebb. Volt egy olyan érzésem, hogy felbátorítottam azzal, hogy hátrafordultam, mert másodjára feltekerte kicsit a hangerőt, ugyanakkor nem közeledett, csak állt és kiabált.

Egy másik olvasónk még a XIII. kerületi rendőrkapitányság válaszát is mellékelte levelében, még tavaly novemberből, és ő szintén arról számol be, hogy a magamutogató szexuális indíttatású trágárságokat üvöltözik áldozata után. Az általa mellékelt rendőrségi válasz szerint kimentek keresni a magamutogatót, de nem találták.

Az én, Margitszigeten futó feleségemet is vélhetően ugyanez a margitszigeti szatír vette üldözőbe 2012 novemberében, este f8 körül (tehát nem az éjszaka kellős közepén). A személyleírás – amennyire sötétben meg lehet figyelni valakit – illik rá. Magasság, kor stimmel, nadrág nélkül futott utána, de szerencsére a feleségem gyorsabb volt, és amikorra kiért egy világosabb részre, már nem volt mögötte. Az akció a sziget "pesti" oldalán, az állatkert utáni bozótos részen történt. Azon túl, hogy nem volt rajta nadrág és futva követte, az kiabálta utána, hogy "megb*szlak". A bejelentést még aznap megtettem a rendőrségen (tehát nem igaz az, hogy nem tudnak róla). A rendőrség válaszát mellékelem!

Én is többször találkoztam a szatírral a Grand Hotel környékén, a bokorban állt, totál meztelen volt. Én is reggel láttam fél hét körül Lulus kutyival, aki meg is ugatta. Egy nagydarab pali az illető, barna hajú, de kopaszodik, és úgy negyvenes lehet.

Tavaly nyáron elég korán (fél 6 körül) jártam le futni a Szigetre, és több alkalommal is találkoztam egy teljesen meztelen férfival, aki épp a futóút mellett végezte napi rutin önkielégítését. A ruházatából sajnos nem tudtam társadalmi helyzetét vagy hovatartozását megállapítani. Gondoltam, megosztom ezt veletek, nem volt túl jó élmény, bár nem láttam rajta „támadó” szándékot, a sprintidőm jelentősen javult.

Olyan olvasónk is akad, nem is egy, aki gázspray-vel fut azóta, hogy találkozott a magamutogatóval. Egyikük azt állítja, többször is tett bejelentést a rendőrségen.

Én mar többször tettem bejelentést a rendőrségen. Először másfél éve két ünnep között télen reggel. A sötétben utánam futott és közben önkielégítést végzett. (Alul csak cipő volt rajta.) Szerintem sportos, mert elég gyorsan fut, bírja a hideget, plusz egyéb dolgokat is művel. Bejelentettem a rendőrségen, majd másnap érdeklődtem, hogy sikerült-e elfogni. (Ekkor derítettem ki h ez nem BRFK hanem a XIII ker. RK.) nagyon kedvesek voltak a telefonban, mondtak hogy ne izguljak, ki van adva a körözés: itt elköszöntem, és letettem a telefont mivel tőlem nem kérdeztek meg h hogy néz ki... Utána voltunk meg egyszer tavaly tavasszal is futni, amikor mindkét oldalról felhívtuk a rendőrséget, mert mire körebértünk, addigra a szatír vagy áttelepült vagy többen voltak. Másodjára már ordítottam a rendőrséggel hogy végre szedjek össze magukat, és jöjjenek ki a szigetre. Nem tudom, lett-e következménye.
Nálam lett: azóta nem merek egyedül futni olyankor amikor kevesen futnak, pl kora reggel. Idén nyar elején is kora este egyszer láttam egy bokorban. Próbáltam lefényképezni, de elfutott. Tettem bejelentést, és kb. 30-45 perc után vissza is hívott a rendőrség hogy ott vannak én hol vagyok. De nem vártam meg őket, meg amúgy se ismertem volna meg felöltözve. En már nem hiszek abban, hogy nem segítséget kaphatunk a rendőrségtől. Beszereztem egy gázsprayt.

Megint másik olvasónk is többször látta a férfit, ő is tett bejelentést, és kifejezetten elégedett volt a rendőrséggel, bár ebben az esetben sem találták a férfit.

Ez az utolsó alkalom elég ijesztő volt, mert a bokrokba bújt, és csak akkor láttam meg, amikor mellé értem, ráadásul nagyon közel voltam hozzá, mert mindig az úttesten futok, nem a rekortánon. Ijedtemben rákapcsoltam, és befutottam a sziget fő útjára, ahol a Holdudvar környékén már sok ember volt – itt megláttam egy rendőrautót, amit azonnal leintettem, és elmondtam, hogy mibe futottam bele pár perce. Azonnal beszállítottak az autóba, és visszamentünk (értsd: padlógázzal téptünk) a helyszínre. Végigkutattak néhány száz méteres szakaszt mind a Duna parton, mind a parkos részen, de sajnos nem találták meg az embert. El kell mondanom, hogy a rendőrök abszolút segítőkészek, és jó fejek voltak: egyrészt azonnal, minden formaságot, és felesleges kérdezősködést mellőzve intézkedtek, másrészt igyekeztek megnyugtatni, és a sziget kijáratáig el is vittek.

Elém is kiugrott már a sötétben ezen a nyáron, teljesen meztelenül, a nemi szervébe „kapaszkodva”, ugrálva.

Én is találkoztam vele, múlt csütörtökön reggel 8kor. A pálya Pest felé eső oldalán, ha jól emlékszem az állatkert után nem sokkal. Jött ki a bokorból, teljesen meztelenül, csupán egy fekete trikó volt a fejére tekerve, amiből csak a szeme látszott ki.