Zagyva állítja, nem köpte arcon a képviselőtársát

2013.09.12. 14:21 Módosítva: 2013.09.12. 14:28

Balogh József független képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlés mentelmi bizottsága, és egy magánvádas ügyben ugyanezt indítványozza a parlamentnek a Jobbik-frakcióban politizáló Zagyva György Gyulát érintően.

Az erről szóló határozati javaslatokat csütörtökön tették közzé a parlament honlapján.

A dokumentumokból kiderül: a legfőbb ügyész súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítványozta átiratában Balogh József országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az indítvány szerint Balogh József április 28-án hajnali 6 óra körüli időben ittas állapotban ütlegelni kezdte élettársát, aki a bántalmazás következtében olyan sérüléseket szenvedett, amelyek közül kettő egyenként is 8 nap túl gyógyuló volt.

Zagyva György Gyula mentelmi jogának felfüggesztését a bíróság becsületsértés vétsége miatt indítványozta azzal összefüggésben, hogy Pősze Lajos független képviselő feljelentése szerint a jobbikos képviselő a Képviselői Irodaházban arcon köpte őt.

Zagyva közleményt adott ki. Ebben azt írja, cáfolja Pősze rágalmait és lemond mentelmi jogáról. Mint írja, a parlament mandátumvizsgáló bizottságának ülésén határozottan állította, hogy a hazug vádakkal szemben nem köpte le Pősze Lajost, szóban tett megjegyzést rá a vitájukban.