Jogerősen elítélték az ittasan vezető Fidesz-KDNP képviselőt

2013.09.13. 13:52 Módosítva: 2013.09.13. 13:53

Jogerőre emelkedett az ittasan vezető Tilki Attila, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjének büntetése. A politikus 480 ezer forintos pénzbüntetést kapott, és a Nyíregyházi Törvényszék egy évre eltiltotta az autóvezetéstől.

Tilki Attila 2012. február 9-én Budapest felé tartott az autópályán, amikor autója leszaladt a sztrádáról a füves útpadkára, majd megcsúszott, keresztbe fordult, és nekiütközött a pályatesteket elválasztó szalagkorlátnak. A balesetben senki nem sérült meg, az autót vezető képviselőnél azonban enyhe alkoholos befolyásoltságot állapítottak meg.

A Nyíregyházi Járásbíróság idén március 4-én tárgyalás mellőzésével ittas vezetés vétsége miatt 480 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A vádlott védője az ügyben tárgyalás megtartását kérte. Ezt a bíróság ki is tűzte, de a védő visszavonta az indítványát. Így a járásbíróság döntése augusztus 29-én jogerőre emelkedett.

Tilki Attila a baleset után közleményében maga is megírta, hogy a baleset után a szervezetében alkoholfogyasztást mutatott ki a vérvétel. A képviselő vállalta a balesetével kapcsolatos következményeket. Mint írta, aznap reggel csúszós úton vezetett, amikor saját autójával a szalagkorlátnak ütközött. A rendőrséget az esetről maga értesítette, amikor pedig kiérkeztek, lemondott mentelmi jogáról, azonnal és önként vállalta az alkoholszonda megfújását, majd a vérvételt, amely alkoholfogyasztást jelzett.

A kisvárdai Tilki Attila 2006 óta képviselő. Mindkétszer egyéniben szerzett mandátumot.