Nem egy, hanem rögtön két szatírt fogtak el a Margitszigeten

2013.09.15. 11:49 Módosítva: 2013.09.16. 00:16

A rendőrök elfogtak két „magamutogató férfit” a Margitszigeten vasárnap reggel, írja a police.hu. A szűkszavú közlemény szerint „a sziget két különböző helyén és különböző időpontban mutogatták magukat”.

A két magamutogató férfi
A két magamutogató férfi
Fotó: Mihádák Zoltán
Ön is futott vasárnap reggel?
 

A margitszigeti szatír(ok)ról szeptember 4-én az Index számolt be elsőként egy olvasó levele nyomán. Egy szemtanú állítja, hogy kétszer is felhívta a rendőrséget, de csak annyit mondtak neki, hogy majd küldenek egy járőrt. Cikkünk megjelenése után rengeteg levelet kaptunk.

A XIII. kerületi kapitányság pénteken indított eljárást ismeretlen tettes ellen „szeméremsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanújával”.

Korábbi kérdéseinkre a rendőrség azt válaszolta, hogy a szatírok áldozatai ritkán tesznek bejelentést, és ha meg is teszik, sok esetben nem várják meg a helyszínre irányított járőrt, akinek pontos személyleírást adhatnának az elkövetőről.

Tavaly augusztusban és szeptemberben is állítottak elő a Margitszigeten szeméremsértéssel gyanúsított személyeket, akik mindketten bíróság elé is kerültek.