Versekkel a bűn ellen

2013.09.16. 15:19

A fiatalok irodalmi vénájának passzátszelét fogná be a bűnmegelőzés vitorlájába a Baranya megyei rendőrség. A bűnmegelőzési osztály „Tegyél Te is a biztonságért” címmel indított pályázatot felsősöknek és középiskolásoknak. A rendőrség 10–20 év közötti baranyai fiatalok műveit várja.

Zsarolás, kényszerítés

A pályázat témája a vagyonvédelem: „alkalmi lopás, zseblopás, betörés, rablás, kifosztás, zsarolás, kényszerítés, csalás (elsősorban internetes) bemutatása verses vagy prózai formában, akár némi humorral fűszerezve″. A pályaművekben az elkövetési módok mellett a megelőzési lehetőségekről is szó lehet.

Egyéni kategóriában prózával vagy verssel lehet pályázni (terjedelem: maximum 2 oldal), csoportok is nevezhetnek „bűncselekmények jelenet formájában való feldolgozásával″. A jelenetek időkerete 15 perc, ezeket DVD-n kell beküldeni.

A dicsőség mellett egyéniben pár ezer forintos vásárlási utalványt nyerhetünk, de a csoportok 30 fős látogatásért szállnak ringbe a pécsi rendőrkapitányságra, a bűnügyi technikai osztályra és a fogdába.

Díjazás:

Egyéni:

  • I. díj: vásárlási utalvány 4000 Ft értékben
  • II. díj: vásárlási utalvány 3000 Ft értékben
  • III. díj: vásárlási utalvány 2000 Ft értékben

Csoportos:

  • I. díj: látogatás a Pécsi Rendőrkapitányságon 30 fő részére
  • II. díj: látogatás a rendőrség bűnügyi technikai osztályán 30 fő részére
  • III. díj: látogatás a rendőrségi fogdán 30 fő részére

Írja meg az Indexnek

Ön szerint is igazságtalan, hogy csak 10–20 év közötti baranyai fiatalok pályázhatnak? Ha nem felel meg az eredeti kiírásnak, pedig az Ön karjában is költői avagy elbeszélői véna fut, és alig várja, hogy feldolgozza a zseblopást, az internetes csalást vagy bármelyik más felsorolt témát, küldje el pályaművét az Indexnek! Senkit nem utaztatunk csoportosan a fogdába, utalványt, sőt cukrot sem osztunk, a legjobb pályaműveket viszont megjelentetjük.