Nagyon fúj a szél Budapesten

MTI/Index
2013.09.17. 15:32

Előbb elsőfokúra mérsékelték, majd kedd este megszüntették a korábban a viharos szél miatt Budapestre és Pest megye több járására kiadott másodfokú riasztást.

A meteorológiai szolgálat kedd délután másodfokú riasztást adott ki a viharos erősségű szél miatt Budapestre és Pest megye több járására. Ezeken a területeken óránkénti 90 kilométeresnél erősebb széllökésekre is számítani lehetett. A riasztást délután elsőfokúra mérsékelték.

A szolgálat honlapja szerint az ország területén jelenleg nincs érvényben riasztás.

A met.hu-n közzétett előrejelzés szerint kedd késő délután és kora este a középső országrészben és az Alföldön, estétől pedig átmenetileg északkeleten is kísérhetik az északnyugati, északi szelet viharos, óránkénti 60-75 kilométeres széllökések. Éjszaka jelentősen mérséklődik a légmozgás – írták.

A HavariaPress délután azt közölte: rádőlt egy fa egy parkoló terepjáróra a VI. kerületi Bajza utcában. A gépkocsi komolyabban megrongálódott, de személyi sérülés nem történt. A tűzoltók feldarabolják a fát, hogy kiszabadíthassák alóla a járművet. A helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani.

Gödöllőnél pedig egy gyorsvonatra dőlt fa. senki nem sérült meg, de a miskolci vonalon jelentős késésekre kell számítani.

Kora délután óta csaknem száz helyszínre riasztották a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóit, jellemzően kidőlt fák és leszakadt faágak okoztak gondot és kárt - közölte az igazgatóság szóvivője kedd este.

A XXII. kerületi Kossuth Lajos utcában egy kettéhasadt, 15 méteres fa dőlt egy családi ház tetejére. A XXI. kerületben egy csaknem 25 méter magas fa rongált meg három parkoló személyautót. A Rudas Gyógyfürdő tetejére akkora faág szakadt rá, hogy a tűzoltóknak autódaruval kellett leemelniük az épületről - tette hozzá a szóvivő.